Top Gear rijdt Britse minister van financiën in de wielen (filmpje)

De nieuwe Top Gear presentator Matt LeBlanc, vroeger van Friends, maakte de afgelopen dagen zoveel herrie met zijn gerace in het hart van de Londense regeringswijk Whitehall dat zelfs minister van financiën George Osborne hem via Twitter om een beetje kalmte moest manen.

Osborne moet deze week zijn begroting presenteren maar kon zich niet concentreren. "Keep it Down, please," vroeg hij in een tweet.

Dat LeBlanc en zijn omvangrijke filmploeg de luidruchtige opnames in het centrum van Londen mochten maken, heeft ook veel kwaad bloed gezet bij oorlogsveteranen en andere oudere Britten. LeBlanc c.s. race-den steeds weer langs de Cenotaph, het belangrijkste oorlogsmonument van het land dat jaarlijks rond 11 november centraal staat bij de nationale dodenherdenking. Kolonel Richard Kemp, die aan de oorlogshandelingen in Afghanistan deelnam : "Het is pure schande dat ze daar mogen filmen. Dit is een heilig eerbetoon aan miljoenen mensen die veel meer voor hun land hebben gedaan dan Chris Evans (de hoofdpresentator van de nieuwe Top Gear) en Matt LeBlanc ooit zullen doen. Het is onbegrijpelijk dat de BBC dit heeft gedaan en ik dring er ernstig bij hen op aan deze episode niet in de eindversie op te nemen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Top Gear rijdt Britse minister van financiën in de wielen (filmpje) - Automobielmanagement.nl

Top Gear rijdt Britse minister van financiën in de wielen (filmpje)

De nieuwe Top Gear presentator Matt LeBlanc, vroeger van Friends, maakte de afgelopen dagen zoveel herrie met zijn gerace in het hart van de Londense regeringswijk Whitehall dat zelfs minister van financiën George Osborne hem via Twitter om een beetje kalmte moest manen.

Osborne moet deze week zijn begroting presenteren maar kon zich niet concentreren. "Keep it Down, please," vroeg hij in een tweet.

Dat LeBlanc en zijn omvangrijke filmploeg de luidruchtige opnames in het centrum van Londen mochten maken, heeft ook veel kwaad bloed gezet bij oorlogsveteranen en andere oudere Britten. LeBlanc c.s. race-den steeds weer langs de Cenotaph, het belangrijkste oorlogsmonument van het land dat jaarlijks rond 11 november centraal staat bij de nationale dodenherdenking. Kolonel Richard Kemp, die aan de oorlogshandelingen in Afghanistan deelnam : "Het is pure schande dat ze daar mogen filmen. Dit is een heilig eerbetoon aan miljoenen mensen die veel meer voor hun land hebben gedaan dan Chris Evans (de hoofdpresentator van de nieuwe Top Gear) en Matt LeBlanc ooit zullen doen. Het is onbegrijpelijk dat de BBC dit heeft gedaan en ik dring er ernstig bij hen op aan deze episode niet in de eindversie op te nemen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding