‘Fiat 500 Pausmobiel’ brengt 300.000 dollar op

De Fiat 500L die Paus Franciscus vorig jaar gebruikte bij zijn bezoek aan New York is geveild voor 300.000 dollar (263.000 euro), ongeveer twaalf keer de aankoopprijs. De opbrengst zal verdeeld worden onder de katholieke scholen van het aartsbisdom en andere katholieke organisaties.

‘Fiat 500 Pausmobiel’ brengt 300.000 dollar op

Kort voor het afsluiten van de verkoop op de veilingwebsite Charitybuzz werd het twaalfvoudige bedrag geboden van wat de wagen bij aankoop bij een autohandelaar kost. De normale verkoopprijs in de handel van een Cinquecento bedraagt ongeveer 22.000 euro. Het pauselijke exemplaar werd aangekocht door Miles S. Nadal, een ondernemer die eigenaar is van het Canadese bedrijf Peerage Capital Group. De Canadese multimiljonair bezit al meer dan 130 auto’s en motoren. Voor het bezoek van de paus werden overigens twee Fiats gebruikt. Het aartsbisdom New York heeft nog niet beslist wat er met de tweede wagen gaat gebeuren.

‘Fiat 500 Pausmobiel’ brengt 300.000 dollar op - Automobielmanagement.nl

‘Fiat 500 Pausmobiel’ brengt 300.000 dollar op

De Fiat 500L die Paus Franciscus vorig jaar gebruikte bij zijn bezoek aan New York is geveild voor 300.000 dollar (263.000 euro), ongeveer twaalf keer de aankoopprijs. De opbrengst zal verdeeld worden onder de katholieke scholen van het aartsbisdom en andere katholieke organisaties.

‘Fiat 500 Pausmobiel’ brengt 300.000 dollar op

Kort voor het afsluiten van de verkoop op de veilingwebsite Charitybuzz werd het twaalfvoudige bedrag geboden van wat de wagen bij aankoop bij een autohandelaar kost. De normale verkoopprijs in de handel van een Cinquecento bedraagt ongeveer 22.000 euro. Het pauselijke exemplaar werd aangekocht door Miles S. Nadal, een ondernemer die eigenaar is van het Canadese bedrijf Peerage Capital Group. De Canadese multimiljonair bezit al meer dan 130 auto’s en motoren. Voor het bezoek van de paus werden overigens twee Fiats gebruikt. Het aartsbisdom New York heeft nog niet beslist wat er met de tweede wagen gaat gebeuren.