"De Defender is de laatste weken erg in trek bij autodieven. Wat ons vooral zorgen baart is dat ze uitstekend op de hoogte schijnen te zijn van de veiligheids- en elektriciteitssystemen die er fabrieksmatig in zitten," aldus een sergeant van de North Yorkshire Police.

Volgens de plattelandsverzekeraar NFU Mutual wordt de laatste maanden zo’n 70 procent meer geclaimd voor diefstallen van Defenders dan vorig jaar rond deze tijd. "Het lijkt er op dat een georganiseerde bende het op dit merk en model heeft gemunt," zegt men bij de politie. Eigenaren wordt aangeraden de auto zo mogelijk in de garage of in ieder geval achter een beveiligd hek te zetten. Ook zouden er in ieder geval een alarm en een startonderbreker in gezet kunnen worden. Vooral de vele boeren die een Defender gebruiken en dat voertuig daarbij ergens midden in het land neer zetten moeten meer waakzaam zijn, denkt NFU Mutual. "Haal in ieder geval de sleutel er uit en maak het potentiële dieven zo moeilijk mogelijk."