Fiat-instructieboekje: ‘Vrouw met korte rok moet achterin’

Als vrouwen een korte rok aan hebben, dan kunnen ze beter achterin een auto gaan zitten omdat ze anders de bestuurder afleiden.

Ook vrouwen bij wie de handjes een beetje los zitten, moet je achterin zetten. Vrouwen zijn meer bijrijders dan bestuurders, dat auto rijden zelf kan je beter aan de ‘alpha males’ overlaten. Voor zo’n bijrijder is het dan natuurlijk wel meegenomen als ze mooie benen heeft.

Die teksten in een instructieboekje dat Fiat in Argentinië verstrekte aan elke koper van een nieuwe auto heeft daar een ware oproer veroorzaakt. "Als je partner, vriendinnetje of kennis vrienden bij zich heeft, dan moet je de chauffeur voor hen allemaal worden, je als ‘alpha male’ gedragen en iedereen veilig en gezond op hun adres afleveren," aldus één van de teksten die bij vrouwengroeperingen in Buenos Aires volkomen in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Zij hielden zelf een demonstratie in de hoofdstad om te protesteren tegen alle geweld tegen vrouwen waarbij ze kopieën van het instructieboekje toonden.

Fiat heeft het instructieboekje schielijk teruggetrokken maar toen was veel kwaad al geschied. Het reclamebureau dat de teksten verzon, het overal in de wereld werkende Leo Burnett, stelt dat het alleen maar de bedoeling was om wat rijplezier in de meestal uiterst saaie en technische instructieboekje op te nemen. "Advies hoe je veel meer plezier van je auto, de trip en de Fiat experience kan hebben."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Het meest stompzinnig is nog wel de reactie van het reclamebureau. Dat gaat nog wel een staartje krijgen. Hoe dom kun je zijn.

Geplaatst door: van Zanten op
Fiat-instructieboekje: ‘Vrouw met korte rok moet achterin’ - Automobielmanagement.nl

Fiat-instructieboekje: ‘Vrouw met korte rok moet achterin’

Als vrouwen een korte rok aan hebben, dan kunnen ze beter achterin een auto gaan zitten omdat ze anders de bestuurder afleiden.

Ook vrouwen bij wie de handjes een beetje los zitten, moet je achterin zetten. Vrouwen zijn meer bijrijders dan bestuurders, dat auto rijden zelf kan je beter aan de ‘alpha males’ overlaten. Voor zo’n bijrijder is het dan natuurlijk wel meegenomen als ze mooie benen heeft.

Die teksten in een instructieboekje dat Fiat in Argentinië verstrekte aan elke koper van een nieuwe auto heeft daar een ware oproer veroorzaakt. "Als je partner, vriendinnetje of kennis vrienden bij zich heeft, dan moet je de chauffeur voor hen allemaal worden, je als ‘alpha male’ gedragen en iedereen veilig en gezond op hun adres afleveren," aldus één van de teksten die bij vrouwengroeperingen in Buenos Aires volkomen in het verkeerde keelgat zijn geschoten. Zij hielden zelf een demonstratie in de hoofdstad om te protesteren tegen alle geweld tegen vrouwen waarbij ze kopieën van het instructieboekje toonden.

Fiat heeft het instructieboekje schielijk teruggetrokken maar toen was veel kwaad al geschied. Het reclamebureau dat de teksten verzon, het overal in de wereld werkende Leo Burnett, stelt dat het alleen maar de bedoeling was om wat rijplezier in de meestal uiterst saaie en technische instructieboekje op te nemen. "Advies hoe je veel meer plezier van je auto, de trip en de Fiat experience kan hebben."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Het meest stompzinnig is nog wel de reactie van het reclamebureau. Dat gaat nog wel een staartje krijgen. Hoe dom kun je zijn.

Geplaatst door: van Zanten op