Onlangs is bijvoorbeeld een verzameling met liefst 3.500 van die modelautootjes in Zuid-Engeland geveild voor 190.000 euro. De collectie was dan ook bekend in de hele ‘Dinky World’, aldus veilingmeester Piers Motley tegen de BBC.

De verzameling van Dinky autootjes uit de periode 1937 tot begin jaren zeventig was het levenswerk van ene John Kinchen die er, zoals meestal, al vroeg in zijn jeugd mee was begonnen. Kinchen is zelfs in het overbekende BBC-jeugdprogramma Blue Peter geweest om zijn autootjes te laten zien en er over te praten. Na zijn dood gingen de auto’s naar zijn neven die ze echter niet wilden houden en ze daarom ter veiling aanboden. De meeste exemplaren gingen naar ‘liefhebbers met grijze haren die graag hun jeugd weer willen beleven,’ merkte Motley achteraf op. "Veelal gaat het om mensen uit de baby boom generatie die vaak genoeg geld hebben om flink wat op tafel te leggen voor een oude Dinky Toy."

Bekijk HIER de veilingcatalogus met de Dinky Toys