Kia-dealer Tinholt bestolen

Bij Kia-dealer Tinholt in Velserbroek zijn in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag de wielen van veertien auto’s gestolen.

Dat meldt de Ijmuider Courant. De constatering is dat zoveel wielen in een keer stelen nooit door één persoon kan zijn gedaan. De waarde van de wielen varieert van vijftienhonderd tot tweeduizend euro. "Als ze die voor de helft van de prijs kunnen verhandelen, is het al flinke winst", vertelt Donald Schade, vertegenwoordiger bij het autobedrijf.

Volgens Bovag-woordvoerder Tom Huyskens zit een rondtrekkende Oost-Europese bende die ‘op bestelling’ onderdelen van personenwagens rooft achter de diefstal.

De krant meldt verder dat de dieven in ieder geval een vrachtwagen hebben gebruikt om zoveel wielen in een keer weg te kunnen halen. De politie was ’s nachts al getipt maar heeft de daders nog niet weten te achterhalen. De onfortuinlijke autodealer was eerder slachtoffer van airbagdiefstal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Kia-dealer Tinholt bestolen - Automobielmanagement.nl

Kia-dealer Tinholt bestolen

Bij Kia-dealer Tinholt in Velserbroek zijn in de nacht van afgelopen vrijdag op zaterdag de wielen van veertien auto’s gestolen.

Dat meldt de Ijmuider Courant. De constatering is dat zoveel wielen in een keer stelen nooit door één persoon kan zijn gedaan. De waarde van de wielen varieert van vijftienhonderd tot tweeduizend euro. "Als ze die voor de helft van de prijs kunnen verhandelen, is het al flinke winst", vertelt Donald Schade, vertegenwoordiger bij het autobedrijf.

Volgens Bovag-woordvoerder Tom Huyskens zit een rondtrekkende Oost-Europese bende die ‘op bestelling’ onderdelen van personenwagens rooft achter de diefstal.

De krant meldt verder dat de dieven in ieder geval een vrachtwagen hebben gebruikt om zoveel wielen in een keer weg te kunnen halen. De politie was ’s nachts al getipt maar heeft de daders nog niet weten te achterhalen. De onfortuinlijke autodealer was eerder slachtoffer van airbagdiefstal.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding