Snelle Audi’s voor record aan plofkraken

Een geldautomaat snel opblazen, de biljetten er uit graaien en met snelheden tot 250 kilometer in een supersnelle Audi weer snel terug naar huis.

Dat is het beeld dat de Duitse politie schetst van de Audi-Bende, een groep van rond de 250 jongeren uit Amsterdam en Utrecht die verantwoordelijk wordt gehouden voor tientallen plofkraken in het westen van Duitsland.

De bende heeft het vooral op Duitse geldmachines gemunt nadat die in Nederland, België en Frankrijk beter beveiligd zijn tegen dit soort misdrijven. Volgens de politie kennen de daders elkaar vrijwel altijd, of omdat ze uit dezelfde familie komen of gewoon van de straat. Overigens gaat de terugreis niet altijd volgens plan, want de racende Audi’s zijn inmiddels al bij een reeks aanrijdingen op de autobahnen betrokken geweest, in sommige gevallen met dodelijke afloop. Lukt het de politie daarbij de overlevenden op te pakken, dan gaan die vaak voor enkele jaren de cel in.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Snelle Audi’s voor record aan plofkraken - Automobielmanagement.nl

Snelle Audi’s voor record aan plofkraken

Een geldautomaat snel opblazen, de biljetten er uit graaien en met snelheden tot 250 kilometer in een supersnelle Audi weer snel terug naar huis.

Dat is het beeld dat de Duitse politie schetst van de Audi-Bende, een groep van rond de 250 jongeren uit Amsterdam en Utrecht die verantwoordelijk wordt gehouden voor tientallen plofkraken in het westen van Duitsland.

De bende heeft het vooral op Duitse geldmachines gemunt nadat die in Nederland, België en Frankrijk beter beveiligd zijn tegen dit soort misdrijven. Volgens de politie kennen de daders elkaar vrijwel altijd, of omdat ze uit dezelfde familie komen of gewoon van de straat. Overigens gaat de terugreis niet altijd volgens plan, want de racende Audi’s zijn inmiddels al bij een reeks aanrijdingen op de autobahnen betrokken geweest, in sommige gevallen met dodelijke afloop. Lukt het de politie daarbij de overlevenden op te pakken, dan gaan die vaak voor enkele jaren de cel in.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding