Het incident gebeurde tijdens een tussenstop in het Zuid-Franse Bayonne van de ‘Electric Road Trip’. Volgens de bestuurder, die via Facebook een testrit had geboekt, maakte de auto na een korte acceleratie opeens een hard geluid waarna er een waarschuwing op het dashboard verscheen dat er een probleem was met het ‘chargen’. Direct nadat de inzittenden de auto hadden verlaten, vloog die in brand. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was, kon die niet voorkomen dat de Tesla totaal vernield werd.

Een woordvoerder van Tesla heeft verklaard dat ‘samen met de autoriteiten wordt vastgesteld wat er precies is gebeurd.’ Over de oorzaak van het incident hult Tesla zich tot nu toe in stilzwijgen. Bronnen melden dat zich enige tijd geleden tijdens een testrit in Noorwegen een soortgelijk incident heeft voorgedaan.

Verder heeft Tesla de term’Autopilot’ van zijn Chinese website verwijderd. Dat is gebeurd nadat een Chinese bezitter van een Tesla die op Autopilot stond daarmee een aanrijding had gehad. Volgens de automobilist had Tesla hem verteld dat de auto op Autopilot zelf kon rijden, iets wat Tesla ontkent. Om misverstanden te voorkomen, wordt de Autopilot functie nu niet meer vermeld in de Chinese informatie van Tesla.