Het dodelijke ongeval is al in januari gebeurd maar is nu vanwege de rechtszaak in de openbaarheid gekomen. Daarbij zijn opnamen getoond van de dashcam van de Model S. Omdat de auto zwaar beschadigd raakte, werd de verbinding met het Tesla computercentrum verbroken. Om die reden kanTesla zelf niet bevestigen of de Autopilot wel of niet was ingeschakeld.

Eerder al kwam de Autopilot in opspraak na een soortgelijk ongeval in Florida waarbij de Tesla op Autopilot tegen een de weg kruisende vrachtwagen opknalde. Tesla benadrukt steeds dat de functie de auto niet autonoom laat rijden maar dat de bestuurder altijd zijn handen aan het stuur moet houden en alert dient te blijven. Topman Elon Musk zei afgelopen zondag nog ‘dat er maar één dodelijk ongeval met een Tesla op Autopilot is gebeurd in de 320 miljoen kilometers die nu met onze auto’s zijn gereden’ maar die bewering blijkt dus niet juist te zijn.