Chinezen vervolgen Tesla na dodelijk ongeval

De familie van een 23-jarige Chinees die om het leven is gekomen bij een ongeval met een Tesla heeft de autofabrikant voor de rechter gesleept. De Tesla, eigendom van de vader van de bestuurder, klapte op de snelweg met volle snelheid op een veegwagen. De auto zou op Autopilot hebben gestaan maar de politie heeft geen bewijs gevonden dat de remmen in werking waren getreden.

Het dodelijke ongeval is al in januari gebeurd maar is nu vanwege de rechtszaak in de openbaarheid gekomen. Daarbij zijn opnamen getoond van de dashcam van de Model S. Omdat de auto zwaar beschadigd raakte, werd de verbinding met het Tesla computercentrum verbroken. Om die reden kanTesla zelf niet bevestigen of de Autopilot wel of niet was ingeschakeld.

Eerder al kwam de Autopilot in opspraak na een soortgelijk ongeval in Florida waarbij de Tesla op Autopilot tegen een de weg kruisende vrachtwagen opknalde. Tesla benadrukt steeds dat de functie de auto niet autonoom laat rijden maar dat de bestuurder altijd zijn handen aan het stuur moet houden en alert dient te blijven. Topman Elon Musk zei afgelopen zondag nog ‘dat er maar één dodelijk ongeval met een Tesla op Autopilot is gebeurd in de 320 miljoen kilometers die nu met onze auto’s zijn gereden’ maar die bewering blijkt dus niet juist te zijn.

Reacties

Jullie artikel is correct / onvolledig. Tesla krijgt geen toestmming van de familie om de boordcomputer uit te lezen. Als ze dat wél doen kan pas onomstotelijk worden vastgesteld of de autopilot wél of niét aanstond.

Geplaatst door: Frank Havik op
Chinezen vervolgen Tesla na dodelijk ongeval - Automobielmanagement.nl

Chinezen vervolgen Tesla na dodelijk ongeval

De familie van een 23-jarige Chinees die om het leven is gekomen bij een ongeval met een Tesla heeft de autofabrikant voor de rechter gesleept. De Tesla, eigendom van de vader van de bestuurder, klapte op de snelweg met volle snelheid op een veegwagen. De auto zou op Autopilot hebben gestaan maar de politie heeft geen bewijs gevonden dat de remmen in werking waren getreden.

Het dodelijke ongeval is al in januari gebeurd maar is nu vanwege de rechtszaak in de openbaarheid gekomen. Daarbij zijn opnamen getoond van de dashcam van de Model S. Omdat de auto zwaar beschadigd raakte, werd de verbinding met het Tesla computercentrum verbroken. Om die reden kanTesla zelf niet bevestigen of de Autopilot wel of niet was ingeschakeld.

Eerder al kwam de Autopilot in opspraak na een soortgelijk ongeval in Florida waarbij de Tesla op Autopilot tegen een de weg kruisende vrachtwagen opknalde. Tesla benadrukt steeds dat de functie de auto niet autonoom laat rijden maar dat de bestuurder altijd zijn handen aan het stuur moet houden en alert dient te blijven. Topman Elon Musk zei afgelopen zondag nog ‘dat er maar één dodelijk ongeval met een Tesla op Autopilot is gebeurd in de 320 miljoen kilometers die nu met onze auto’s zijn gereden’ maar die bewering blijkt dus niet juist te zijn.

Reacties

Jullie artikel is correct / onvolledig. Tesla krijgt geen toestmming van de familie om de boordcomputer uit te lezen. Als ze dat wél doen kan pas onomstotelijk worden vastgesteld of de autopilot wél of niét aanstond.

Geplaatst door: Frank Havik op