Eigenaar Thijs de Baaij wordt door de jury geroemd als een aanstormend jong talent dat op atypische wijze gastheerschap als rode draad in de onderneming heeft doorgevoerd. De andere finalisten in de verkiezing waren Auto Nol in Nijkerk en Autobedrijf Mark van Schijndel in Geffen.

De drie finalisten maakten er dinsdagavond 4 oktober in Theater ’t Spant in Bussum een ware nek-aan-nekrace van. Volgens de vakjury, onder voorzitterschap van Ferry Smith, manager algemeen ledenbelang bij de ANWB, ontliepen de bedrijven elkaar maar heel weinig, had het complete drietal de zaakjes goed op orde en werd de winnaar bepaald op grond van details. Over Autobedrijf De Baaij oordeelde de jury: "De consequente wijze waarop het gastheerschap als rode draad is doorgezet, dwingt respect af. Inrichting, personeel, maatschappelijk optreden en bedrijfsprocessen zijn alle in lijn met elkaar. Eigenaar Thijs de Baaij kent zelf zijn zwakke punten, heeft een hoge mate van zelfreflectie en heeft daarmee zeer effectieve maatregelen genomen om die verbeterpunten aan te pakken en op te lossen. De manier waarop hij de medewerkers betrekt in het bedrijf, sluit naadloos aan bij het streven naar tevreden kanten."
Vorig jaar won Vakgarage Heinneman uit Schildwolde de titel.