De filosofie van autodelen is een ‘hot topic’. Dat was te zien op de tweede editie van dit event over autodelen, waar het ‘volle bak’ was. Meer dan 220 bezoekers en sprekers uit Nederland én Belgie hadden een volle dag in hun agenda vrijgemaakt voor het onderwerp.

Er waren veel autodeel-aanbieders, inclusief zakelijke oplossingen. Zo waren er partijen als MyWheels, Cambio, Drive Now, Dégage, SnappCar, MobilityMixx, FreeToGo, Deelootoo, CarAmigo en meer aanwezig. Verder was de zaal gevuld met automerken en verhuurders, beleidsmakers bij gemeenten en overheid, belangenorganisaties, grote bedrijven en adviseurs. Het thema van dit jaar was ‘Driving Change’.

Met een line-up van 45 (internationale) sprekers, plenaire sessies, interactieve verdiepings- en expertsessies waren alle ingredienten aanwezig om samen die versnellers te definieren. En door de mooie verzameling aanwezigen, waren er ook volop kansen om te netwerken om zo door samenwerken meer te bereiken. Er heerste een open, fijne sfeer en het mooie weer deed ook een duit in het zakje.

En de winnaar is….

Een award voor de gemeente die het meest vooruitstrevende beleid heeft op het gebied van autodelen, een initiatief van Natuur & Milieu. De genomineerden waren Nijmegen, Wageningen en Den Haag. Door hun geintegreerde aanpak, nieuwe initiatieven en groei in de stad werd Den Haag de winnaar. Na deze uitverkiezing ondertekenden twaalf nieuwe organisaties de ‘Green Deal Autodelen’. Zij sluiten zich aan bij de dertig ondertekenaars die zich in juni 2015 samen achter het ambitieuze doel schaarden om 2018 100.000 deelauto’s in Nederland te hebben.

Driving Change

Het werd duidelijk dat er volop energie zit op autodelen. Dit is volgens shareNL hard nodig in de transitie van een tijdperk waarin de auto en bezit centraal staat, naar een tijdperk waarin de mens weer centraal staat, zonder dat we daarin onze ‘freedom to move’ verliezen.

Het volledige verslag van het event zijn te vinden op http://www.sharenl.nl/driving-change

Meer cijfers over autodelen? Klik HIER

Symposium ‘Driving Change’ toont aan: Autodelen zit in de lift