Engelse auto-onderhoud startup ClickMechanic haalt 1 miljoen op

De Engelse startup ClickMechanic, een online-marktplaats voor auto-onderhoud, heeft aangekondigd dat het een $ 1 miljoen financieringsronde heeft afgesloten. De ronde werd geleid door vooraanstaande durfkapitalist Forward Partners, samen met 500 Startups, en een aantal gerenommeerde investeerders, waaronder Klaus Nyengaard (voormalig CEO van JustEat en voorzitter van Treatwell).

Het bedrijf is opgericht door Andrew Jervis, een 31-jarige ondernemer en zakenpartner Felix Kenton.
Key-moment in dit proces was toen Andrew met zijn broer sprak, die zelf een automonteur is, over de bezorgdheid die veel consumenten hebben rond het vinden van een betrouwbare monteur om hun auto te repareren.

Geïntrigeerd door het probleem, besloot Andrew om verder te onderzoeken en deed hij een research-master om de vraagstukken binnen de markt voor auto-onderhoud te analyseren. Na het afstuderen ontmoette hij Felix, die zijn enthousiasme voor het verbeteren van de sector deelde. Ze besloten om een team te vormen en ontwikkelden ClickMechanic met als doel het bouwen van de gemakkelijkste en meest transparante manier voor auto-eigenaren om een vertrouwde automonteur te boeken, met een duidelijke vooraf afgesproken prijs voor de uit te voeren werkzaamheden.

Klanten kunnen een directe en vaste offerte voor de reparatie verkrijgen en ook direct boeken met een netwerk van vooraf goedgekeurde Britse garage’s en monteurs. Ze kunnen kiezen om hun auto thuis te laten repareren of op het werk, wat de noodzaak van het naar een garage gaan wegneemt.

Kapitaalinjectie

De kapitaalinjectie van $1 miljoen zal de onderneming in staat stellen zich verder te ontwikkelen en de teams in marketing, operations en engineering te versterken, terwijl de financiering ook de groei van de verdere ontwikkeling van de ClickMechanic-marktplaats zal ondersteunen.

Andrew Jervis, oprichter en CEO van ClickMechanic, licht toe: "We zijn met behulp van technologie bezig om een markt voor onderhoud en reparatie te veranderen die fundamenteel is voor alle auto-eigenaren maar ook nogal archaïsch en ondoorzichtig is als het om het prijsmodel gaat. We zijn enorm blij met het verschil dat we kunnen maken in deze industrie en voor consumenten – deze investering zal ons de kans geven om deze innovatieve ambities waar te maken."

Engelse auto-onderhoud startup ClickMechanic haalt 1 miljoen op - Automobielmanagement.nl

Engelse auto-onderhoud startup ClickMechanic haalt 1 miljoen op

De Engelse startup ClickMechanic, een online-marktplaats voor auto-onderhoud, heeft aangekondigd dat het een $ 1 miljoen financieringsronde heeft afgesloten. De ronde werd geleid door vooraanstaande durfkapitalist Forward Partners, samen met 500 Startups, en een aantal gerenommeerde investeerders, waaronder Klaus Nyengaard (voormalig CEO van JustEat en voorzitter van Treatwell).

Het bedrijf is opgericht door Andrew Jervis, een 31-jarige ondernemer en zakenpartner Felix Kenton.
Key-moment in dit proces was toen Andrew met zijn broer sprak, die zelf een automonteur is, over de bezorgdheid die veel consumenten hebben rond het vinden van een betrouwbare monteur om hun auto te repareren.

Geïntrigeerd door het probleem, besloot Andrew om verder te onderzoeken en deed hij een research-master om de vraagstukken binnen de markt voor auto-onderhoud te analyseren. Na het afstuderen ontmoette hij Felix, die zijn enthousiasme voor het verbeteren van de sector deelde. Ze besloten om een team te vormen en ontwikkelden ClickMechanic met als doel het bouwen van de gemakkelijkste en meest transparante manier voor auto-eigenaren om een vertrouwde automonteur te boeken, met een duidelijke vooraf afgesproken prijs voor de uit te voeren werkzaamheden.

Klanten kunnen een directe en vaste offerte voor de reparatie verkrijgen en ook direct boeken met een netwerk van vooraf goedgekeurde Britse garage’s en monteurs. Ze kunnen kiezen om hun auto thuis te laten repareren of op het werk, wat de noodzaak van het naar een garage gaan wegneemt.

Kapitaalinjectie

De kapitaalinjectie van $1 miljoen zal de onderneming in staat stellen zich verder te ontwikkelen en de teams in marketing, operations en engineering te versterken, terwijl de financiering ook de groei van de verdere ontwikkeling van de ClickMechanic-marktplaats zal ondersteunen.

Andrew Jervis, oprichter en CEO van ClickMechanic, licht toe: "We zijn met behulp van technologie bezig om een markt voor onderhoud en reparatie te veranderen die fundamenteel is voor alle auto-eigenaren maar ook nogal archaïsch en ondoorzichtig is als het om het prijsmodel gaat. We zijn enorm blij met het verschil dat we kunnen maken in deze industrie en voor consumenten – deze investering zal ons de kans geven om deze innovatieve ambities waar te maken."