Sir Arnold Clark, de eerste Britse auto-miljardair, overleden

Sir Arnold Clark, oprichter en eigenaar van de grootste private autodealer van Europa en de eerste in de Britse autobusiness die zich miljardair mocht noemen, is op 89-jarige leeftijd overleden.

Clark kocht zijn eerste auto, een oude Morris Ten Four, in 1954 voor omgerekend nog geen 100 euro die hij had ontvangen als afzwaaigeld van de luchtmacht. Hij sleutelde er wat aan en verkocht het wagentje met een leuke winst. Dat vond hij voldoende om een eigen garage te openen in de Schotse stad Glasgow. Vandaag de dag heeft Arnold Clark meer dan 200 vestigingen waar jaarlijks meer dan 18.000 nieuwe en gebruikte auto’s van ruim 20 merken worden verkocht. Daarnaast zit de onderneming tegenwoordig ook in de verhuurmarkt, fleet management en andere aan de auto gerelateerde activiteiten.

Clark zelf was tot voor kort nog steeds zelf CEO en heeft daar in de loop der jaren een fortuin mee opgebouwd dat volgens de Times Rich List van vorig jaar werd geschat op 1,025 miljard pond ofwel vandaag de dag 1,2 miljard euro. In 2004 werd hij door Koningin Elizabeth II geridderd voor zijn vele verdiensten voor de auto-industrie en zijn liefdadige werk in Schotland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Sir Arnold Clark, de eerste Britse auto-miljardair, overleden - Automobielmanagement.nl

Sir Arnold Clark, de eerste Britse auto-miljardair, overleden

Sir Arnold Clark, oprichter en eigenaar van de grootste private autodealer van Europa en de eerste in de Britse autobusiness die zich miljardair mocht noemen, is op 89-jarige leeftijd overleden.

Clark kocht zijn eerste auto, een oude Morris Ten Four, in 1954 voor omgerekend nog geen 100 euro die hij had ontvangen als afzwaaigeld van de luchtmacht. Hij sleutelde er wat aan en verkocht het wagentje met een leuke winst. Dat vond hij voldoende om een eigen garage te openen in de Schotse stad Glasgow. Vandaag de dag heeft Arnold Clark meer dan 200 vestigingen waar jaarlijks meer dan 18.000 nieuwe en gebruikte auto’s van ruim 20 merken worden verkocht. Daarnaast zit de onderneming tegenwoordig ook in de verhuurmarkt, fleet management en andere aan de auto gerelateerde activiteiten.

Clark zelf was tot voor kort nog steeds zelf CEO en heeft daar in de loop der jaren een fortuin mee opgebouwd dat volgens de Times Rich List van vorig jaar werd geschat op 1,025 miljard pond ofwel vandaag de dag 1,2 miljard euro. In 2004 werd hij door Koningin Elizabeth II geridderd voor zijn vele verdiensten voor de auto-industrie en zijn liefdadige werk in Schotland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding