Persoonlijke kentekenplaat minder in trek bij Belgen

In België zijn vorig jaar 1.777 nieuwe gepersonaliseerde kentekenplaten voor auto’s uitgereikt.

Persoonlijke kentekenplaat minder in trek bij Belgen

En dat is aanzienlijk minder dan de 5.943 van 2015, wat vermoedelijk veel te maken heeft met het feit dat de Belg vorig jaar 2.000 euro moest neertellen voor zo’n persoonlijk kenteken terwijl dat in 2015 nog de helft kostte.

Door de dalende populariteit zijn ook de inkomsten voor de staat sterk teruggelopen. Minister van mobiliteit François Bellot wil gezien deze ontwikkeling de prijs daarom dit najaar wel weer omlaag brengen, heeft hij in antwoord op kamervragen laten weten. "Door de prijs opnieuw gelijk te stellen aan die van voor de verhoging eind 2015, wordt geprobeerd om de inkomsten opnieuw te laten stijgen naar het niveau van dezelfde periode."

Persoonlijke kentekenplaat minder in trek bij Belgen - Automobielmanagement.nl

Persoonlijke kentekenplaat minder in trek bij Belgen

In België zijn vorig jaar 1.777 nieuwe gepersonaliseerde kentekenplaten voor auto’s uitgereikt.

Persoonlijke kentekenplaat minder in trek bij Belgen

En dat is aanzienlijk minder dan de 5.943 van 2015, wat vermoedelijk veel te maken heeft met het feit dat de Belg vorig jaar 2.000 euro moest neertellen voor zo’n persoonlijk kenteken terwijl dat in 2015 nog de helft kostte.

Door de dalende populariteit zijn ook de inkomsten voor de staat sterk teruggelopen. Minister van mobiliteit François Bellot wil gezien deze ontwikkeling de prijs daarom dit najaar wel weer omlaag brengen, heeft hij in antwoord op kamervragen laten weten. "Door de prijs opnieuw gelijk te stellen aan die van voor de verhoging eind 2015, wordt geprobeerd om de inkomsten opnieuw te laten stijgen naar het niveau van dezelfde periode."