CEO Shigehisa Takada zei dat tijdens de laatste algemene vergadering van aandeelhouders. Takata heeft zondag faillissement aangevraagd en wordt in een soort doorstart overgenomen door het Amerikaanse Key Safety Systems dat op haar beurt eigendom is van een Chinees concern. Takada, kleinzoon van de oprichter van het bedrijf, kreeg eerder deze week veel kritiek over zich heen omdat hij tijdens een persconferentie over die transactie niets had gezegd tegen de slachtoffers. Met zijn opmerkingen tijdens de AV deed hij een poging dat alsnog goed te maken. Bovendien maakte de hele directie naar Japans bedrijf een diepe buiging uit respect voor de doden en gewonden. Enkele aandeelhouders vonden dat echter bij lange na niet voldoende: "Jullie hebben steeds de schuld gegeven aan de media en alles wat daar om heen hangt, geen wonder dat het zo afgelopen is."