Daarnaast komen er ook een honderdtal nieuwe vaste locaties waar Tesla’s kunnen worden onderhouden en gerepareerd. Om dat alles te bemannen gaat Tesla 1.400 onderhoudsmonteurs aantrekken.

De fabrikant van elektrische auto’s reageert daarmee op de aanzwellende kritiek dat het veel te lang duurt voordat een probleem met een Tesla opgelost wordt. Op dit moment beschikt het bedrijf wereldwijd over niet meer dan 30 van die servicewagens en 150 servicestations. Sommige Tesla-rijders moeten daardoor weken wachten voordat hun auto eindelijk aan de beurt is. Onlangs omschreef een bekende Amerikaanse blogger de reparatie van zijn Tesla als ‘een absolute nachtmerrie’. Bovendien moet Tesla de service opvoeren omdat vanaf eind volgende maand het nieuwe Model 3 op de weg komt waarvan er al meer dan 400.000 zijn besteld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding