Baas van Britse autobond heeft ‘Clarkson-moment’

De baas van de machtige Britse autobond AA is op staande voet ontslagen nadat hij in een bar een mannelijke collega een klap had verkocht.

Baas van Britse autobond heeft 'Clarkson-moment'

In de Britse media heet dat een ‘Clarkson- moment’ naar de beruchte klap die de presentator van het toenmalige Top Gear Jeremy Clarkson uitdeelde aan een producent omdat er niet voor warm eten was gezorgd.

Bob Mackenzie stond sinds 2014 als executive chairman aan het hoofd van de AA, een organisatie met rond de 15 miljoen leden. De AA is als onderneming genoteerd aan de beurs van Londen waar het aandeel na de aankondiging zo’n klap kreeg dat er bijna 250 miljoen aan waarde verloren ging.

De zoon van Mackenzie schoot snel te hulp met een officiële verklaring dat zijn 64-jarige vader aan een ‘bijzonder ernstige geestesziekte lijdt’ en inmiddels ook in het ziekenhuis is opgenomen. Volgens zoon Peter heeft Bob ook zelf zijn ontslag ingediend en is hij niet de laan uit gestuurd. Op de aandelenbeurs was het kwaad toen echter al geschied.

Baas van Britse autobond heeft ‘Clarkson-moment’ - Automobielmanagement.nl

Baas van Britse autobond heeft ‘Clarkson-moment’

De baas van de machtige Britse autobond AA is op staande voet ontslagen nadat hij in een bar een mannelijke collega een klap had verkocht.

Baas van Britse autobond heeft 'Clarkson-moment'

In de Britse media heet dat een ‘Clarkson- moment’ naar de beruchte klap die de presentator van het toenmalige Top Gear Jeremy Clarkson uitdeelde aan een producent omdat er niet voor warm eten was gezorgd.

Bob Mackenzie stond sinds 2014 als executive chairman aan het hoofd van de AA, een organisatie met rond de 15 miljoen leden. De AA is als onderneming genoteerd aan de beurs van Londen waar het aandeel na de aankondiging zo’n klap kreeg dat er bijna 250 miljoen aan waarde verloren ging.

De zoon van Mackenzie schoot snel te hulp met een officiële verklaring dat zijn 64-jarige vader aan een ‘bijzonder ernstige geestesziekte lijdt’ en inmiddels ook in het ziekenhuis is opgenomen. Volgens zoon Peter heeft Bob ook zelf zijn ontslag ingediend en is hij niet de laan uit gestuurd. Op de aandelenbeurs was het kwaad toen echter al geschied.