Schoonmakers Britse Ferrari-showroom staken

Twee schoonmakers van de Ferrari-showroom in de Royal Borough of Kensington & Chelsea, veruit de duurste woonwijk van Londen en heel Groot-Brittannië waar huizen vele miljoenen kosten, zijn op straat gezet omdat ze het waagden te staken om het minimumloon te krijgen.

Het tweetal werkte al vijf jaar in de vestiging van HR Owen, de grootste dealer voor duurdere auto’s in het land, en kregen nooit klachten over het reinigen van de marmeren vloeren en de rest van de glanzende showroom met zes Ferrari’s waaronder een La Ferrari 2014 en een 488 GTB van bijna een kwart miljoen euro. De schoonmakers zijn – of waren – echter in dienst bij schoonmaakbedrijf Templewood Cleaning Services dat niet wilde ingaan op hun eis en die van andere collega’s om de lonen op te trekken van 8,50 euro naar zo’n elf euro per uur, het Britse minimumloon. Inmiddels heeft dagblad The Guardian zich hun lot aangetrokken en onder meer een bezoek gebracht aan de showroom maar dat heeft tot nu toe nog geen resultaat gehad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Schoonmakers Britse Ferrari-showroom staken - Automobielmanagement.nl

Schoonmakers Britse Ferrari-showroom staken

Twee schoonmakers van de Ferrari-showroom in de Royal Borough of Kensington & Chelsea, veruit de duurste woonwijk van Londen en heel Groot-Brittannië waar huizen vele miljoenen kosten, zijn op straat gezet omdat ze het waagden te staken om het minimumloon te krijgen.

Het tweetal werkte al vijf jaar in de vestiging van HR Owen, de grootste dealer voor duurdere auto’s in het land, en kregen nooit klachten over het reinigen van de marmeren vloeren en de rest van de glanzende showroom met zes Ferrari’s waaronder een La Ferrari 2014 en een 488 GTB van bijna een kwart miljoen euro. De schoonmakers zijn – of waren – echter in dienst bij schoonmaakbedrijf Templewood Cleaning Services dat niet wilde ingaan op hun eis en die van andere collega’s om de lonen op te trekken van 8,50 euro naar zo’n elf euro per uur, het Britse minimumloon. Inmiddels heeft dagblad The Guardian zich hun lot aangetrokken en onder meer een bezoek gebracht aan de showroom maar dat heeft tot nu toe nog geen resultaat gehad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding