McLaren van een miljoen uitgebrand (filmpje)

Een McLaren P1 met een prijskaartje van rond de 1 miljoen euro is eerder deze week volledig uitgebrand in een woonwijk in het Engelse Colnbrook, niet ver van Londen Heathrow.

De plug-inhybride sportauto, waarvan er niet meer dan 375 zijn gemaakt, vatte vermoedelijk vuur door een benzinelek. Op foto’s van de brand is dan ook een benzinespoor te zien. De P1 is uitgerust met Formule 1 technologie en kan een topsnelheid halen van bijna 400 kilometer per uur.

Nader onderzoek 

"We zullen de resten van de auto aan een nader onderzoek onderwerpen," zegt een woordvoerder van McLaren. Een paar maanden geleden brandde ook al zo’n auto uit na een ongeluk op een Engelse plattelandsweg. Volgens de eigenaar verloor hij de macht over het stuur toen hij voor een dier moest uitwijken. Daarbij ging het echter om een model dat ‘slechts’ 200.000 euro had gekost. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

McLaren van een miljoen uitgebrand (filmpje) - Automobielmanagement.nl

McLaren van een miljoen uitgebrand (filmpje)

Een McLaren P1 met een prijskaartje van rond de 1 miljoen euro is eerder deze week volledig uitgebrand in een woonwijk in het Engelse Colnbrook, niet ver van Londen Heathrow.

De plug-inhybride sportauto, waarvan er niet meer dan 375 zijn gemaakt, vatte vermoedelijk vuur door een benzinelek. Op foto’s van de brand is dan ook een benzinespoor te zien. De P1 is uitgerust met Formule 1 technologie en kan een topsnelheid halen van bijna 400 kilometer per uur.

Nader onderzoek 

"We zullen de resten van de auto aan een nader onderzoek onderwerpen," zegt een woordvoerder van McLaren. Een paar maanden geleden brandde ook al zo’n auto uit na een ongeluk op een Engelse plattelandsweg. Volgens de eigenaar verloor hij de macht over het stuur toen hij voor een dier moest uitwijken. Daarbij ging het echter om een model dat ‘slechts’ 200.000 euro had gekost. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding