Oud Bovag-bestuurslid en Toyota-dealer Peter Scholten overleden

Toyota-dealer Peter Scholten (71) uit Nijmegen is op nieuwsjaarsdag onverwachts overleden. Scholten was ruim zesendertig jaar lid van Bovag en leverde als vice-voorzitter en bestuurslid van de afdeling Auto en later als lid van de Geschillencommissie een belangrijke bijdrage aan de brancheorganisatie.

Dat meldt de Bovag op haar website. Peter Scholten begon zijn carrière in de autobranche 52 jaar geleden in het autobedrijf van zijn vader in Millingen aan de Rijn. Later vestigde hij zich als Toyota Scholten in Nijmegen. Scholten had zijn bedrijf per 1 januari 2018 verkocht aan de Oostendorp Autogroep.

Scholten was een bevlogen ondernemer die zich graag inzette voor het collectieve belang. Dat werd direct nadat hij lid was geworden van Bovag in 1981 al duidelijk, toen hij als bestuurslid van de afdeling Auto aan de slag ging. Eerst als voorzitter van het rayonbestuur, en later als afdelingsbestuurslid. Ook was hij voorzitter van de Lokale Dealer Associatie in Nijmegen. Sinds 2003 had hij namens Bovag zitting in de Geschillencommissie Voertuigen, waar hij zijn kennis van het consumentenrecht en van de autobranche inzette voor het oplossen van geschillen tussen Bovag-leden en hun klanten. Niet zelden ging dat over garantiezaken, een onderwerp dat Scholten aan het hart ging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Oud Bovag-bestuurslid en Toyota-dealer Peter Scholten overleden - Automobielmanagement.nl

Oud Bovag-bestuurslid en Toyota-dealer Peter Scholten overleden

Toyota-dealer Peter Scholten (71) uit Nijmegen is op nieuwsjaarsdag onverwachts overleden. Scholten was ruim zesendertig jaar lid van Bovag en leverde als vice-voorzitter en bestuurslid van de afdeling Auto en later als lid van de Geschillencommissie een belangrijke bijdrage aan de brancheorganisatie.

Dat meldt de Bovag op haar website. Peter Scholten begon zijn carrière in de autobranche 52 jaar geleden in het autobedrijf van zijn vader in Millingen aan de Rijn. Later vestigde hij zich als Toyota Scholten in Nijmegen. Scholten had zijn bedrijf per 1 januari 2018 verkocht aan de Oostendorp Autogroep.

Scholten was een bevlogen ondernemer die zich graag inzette voor het collectieve belang. Dat werd direct nadat hij lid was geworden van Bovag in 1981 al duidelijk, toen hij als bestuurslid van de afdeling Auto aan de slag ging. Eerst als voorzitter van het rayonbestuur, en later als afdelingsbestuurslid. Ook was hij voorzitter van de Lokale Dealer Associatie in Nijmegen. Sinds 2003 had hij namens Bovag zitting in de Geschillencommissie Voertuigen, waar hij zijn kennis van het consumentenrecht en van de autobranche inzette voor het oplossen van geschillen tussen Bovag-leden en hun klanten. Niet zelden ging dat over garantiezaken, een onderwerp dat Scholten aan het hart ging.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding