Testrijder verongelukt op VW-circuit

Een testrijder van Volkswagen is vorige week dodelijk verongelukt op het testcircuit van de autofabrikant in Ehra-Lessien.

Over de omstandigheden van het ongeval, waarbij ook een andere inzittende betrokken was, is verder niets meegedeeld. "We zijn diep getroffen en vragen om begrip als we uit respect voor de nabestaanden en gezien de lopende onderzoeken geen verdere mededelingen doen," aldus een woordvoerder van VW. De politie wil evenmin iets meedelen omdat het ongeval niet op de openbare weg is gebeurd.

Op het proefterrein van Volkswagen ten noorden van Wolfsburg hebben al eerder dodelijke ongevallen plaats gevonden. Zo kwam in februari 2016 een 28-jarige testrijder om het leven nadat hij bij een inhaalmanoeuvre vermoedelijk door aquaplanning de macht over het stuur verloor en de auto over de kop sloeg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Testrijder verongelukt op VW-circuit - Automobielmanagement.nl

Testrijder verongelukt op VW-circuit

Een testrijder van Volkswagen is vorige week dodelijk verongelukt op het testcircuit van de autofabrikant in Ehra-Lessien.

Over de omstandigheden van het ongeval, waarbij ook een andere inzittende betrokken was, is verder niets meegedeeld. "We zijn diep getroffen en vragen om begrip als we uit respect voor de nabestaanden en gezien de lopende onderzoeken geen verdere mededelingen doen," aldus een woordvoerder van VW. De politie wil evenmin iets meedelen omdat het ongeval niet op de openbare weg is gebeurd.

Op het proefterrein van Volkswagen ten noorden van Wolfsburg hebben al eerder dodelijke ongevallen plaats gevonden. Zo kwam in februari 2016 een 28-jarige testrijder om het leven nadat hij bij een inhaalmanoeuvre vermoedelijk door aquaplanning de macht over het stuur verloor en de auto over de kop sloeg.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding