FCA-baas Marchionne was al een jaar ernstig ziek

Sergio Marchionne, de vorige week op 66-jarige leeftijd overleden ex-CEO van Fiat Chrysler Automobiles, was al een jaar ernstig ziek.

FCA-baas Marchionne was al een jaar ernstig ziek

Marchionne overleed plotseling in het academische ziekenhuis in Zürich aan complicaties na een schouderoperatie. Maar hij heeft al die tijd verborgen gehouden dat hij ernstige gezondheidsproblemen had en ook zelf wist dat er een tumor in die schouder was ontdekt, blijkt uit een verklaring die de kliniek een dag na zijn overlijden naar buiten heeft gebracht. "Hoewel de meest moderne medische technieken zijn toegepast, is de heer Machionne helaas overleden. Wij betreuren zijn dood buitengemeen en bieden ons diepste medeleven aan aan zijn familie."

De CEO had de andere bestuurders van FCA, waaronder zijn goede vriend en bestuursvoorzitter John Elkann, kennelijk niet op de hoogte gesteld van zijn ernstige gezondheidsproblemen. De Raad van Bestuur werd zaterdag een week geleden overvallen toen plotseling duidelijk werd dat Marchionne volstrekt niet meer aan het werk zou gaan. In allerijl werd toen Mike Mandley tot zijn opvolger benoemd. Ook Ferrari, waar Marchionne CEO én chairman was, moest met spoed vervangers aanstellen. Die gang van zaken roept in het internationale bedrijfsleven veel vragen op over wat CEO’s en andere hoge managers wél en niet over hun gezondheid naar buiten zouden moeten brengen.

FCA-baas Marchionne was al een jaar ernstig ziek - Automobielmanagement.nl

FCA-baas Marchionne was al een jaar ernstig ziek

Sergio Marchionne, de vorige week op 66-jarige leeftijd overleden ex-CEO van Fiat Chrysler Automobiles, was al een jaar ernstig ziek.

FCA-baas Marchionne was al een jaar ernstig ziek

Marchionne overleed plotseling in het academische ziekenhuis in Zürich aan complicaties na een schouderoperatie. Maar hij heeft al die tijd verborgen gehouden dat hij ernstige gezondheidsproblemen had en ook zelf wist dat er een tumor in die schouder was ontdekt, blijkt uit een verklaring die de kliniek een dag na zijn overlijden naar buiten heeft gebracht. "Hoewel de meest moderne medische technieken zijn toegepast, is de heer Machionne helaas overleden. Wij betreuren zijn dood buitengemeen en bieden ons diepste medeleven aan aan zijn familie."

De CEO had de andere bestuurders van FCA, waaronder zijn goede vriend en bestuursvoorzitter John Elkann, kennelijk niet op de hoogte gesteld van zijn ernstige gezondheidsproblemen. De Raad van Bestuur werd zaterdag een week geleden overvallen toen plotseling duidelijk werd dat Marchionne volstrekt niet meer aan het werk zou gaan. In allerijl werd toen Mike Mandley tot zijn opvolger benoemd. Ook Ferrari, waar Marchionne CEO én chairman was, moest met spoed vervangers aanstellen. Die gang van zaken roept in het internationale bedrijfsleven veel vragen op over wat CEO’s en andere hoge managers wél en niet over hun gezondheid naar buiten zouden moeten brengen.