VW heeft geen enkel contact met Audi-baas

Het Volkswagen-concern heeft geen enkel contact met de in de gevangenis verblijvende baas van Audi Rupert Stadler. “We mogen met hem geen contact hebben, de communicatie verloopt ook voor ons volledig via zijn advocaat,” aldus CEO Herbert Diess van de Volkswagen Groep in een interview met Handelsblatt.

"Ik ken Rupert al jaren als collega en heb hem tijdens de dieselcrisis ook in een verkennende rol meegemaakt. Persoonlijk hoop ik dat hij snel uit de verzekerde bewaring vrijkomt. Maar dat ligt in handen van de officier van justitie." Op de vraag of Volkswagen te lang achter Stadler is blijven staan, zegt Diess: "Er is bij ons al heel veel gepasseerd, ook aan de top. Het bestuur van Volkswagen ziet er vandaag de dag heel anders uit dan drie jaar geleden. Daarnaast hebben we ook het technisch management opgeschoond. De voormalige CEO (Martin Winterkorn) heeft ook de politieke verantwoordelijkheid op zich genomen."

Dat Winterkorn nog altijd een fors pensioen ontvangt van VW, is volgens zijn opvolger onvermijdelijk: "Ook in moeilijke tijden moeten we ons aan de contracten houden. We kunnen in feite pas consequenties gaan trekken als fouten zijn vastgesteld en als ook is onderzocht of die consequenties door de rechter aanvaard zullen worden. Sommige processen zijn nog niet eens begonnen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

VW heeft geen enkel contact met Audi-baas - Automobielmanagement.nl

VW heeft geen enkel contact met Audi-baas

Het Volkswagen-concern heeft geen enkel contact met de in de gevangenis verblijvende baas van Audi Rupert Stadler. “We mogen met hem geen contact hebben, de communicatie verloopt ook voor ons volledig via zijn advocaat,” aldus CEO Herbert Diess van de Volkswagen Groep in een interview met Handelsblatt.

"Ik ken Rupert al jaren als collega en heb hem tijdens de dieselcrisis ook in een verkennende rol meegemaakt. Persoonlijk hoop ik dat hij snel uit de verzekerde bewaring vrijkomt. Maar dat ligt in handen van de officier van justitie." Op de vraag of Volkswagen te lang achter Stadler is blijven staan, zegt Diess: "Er is bij ons al heel veel gepasseerd, ook aan de top. Het bestuur van Volkswagen ziet er vandaag de dag heel anders uit dan drie jaar geleden. Daarnaast hebben we ook het technisch management opgeschoond. De voormalige CEO (Martin Winterkorn) heeft ook de politieke verantwoordelijkheid op zich genomen."

Dat Winterkorn nog altijd een fors pensioen ontvangt van VW, is volgens zijn opvolger onvermijdelijk: "Ook in moeilijke tijden moeten we ons aan de contracten houden. We kunnen in feite pas consequenties gaan trekken als fouten zijn vastgesteld en als ook is onderzocht of die consequenties door de rechter aanvaard zullen worden. Sommige processen zijn nog niet eens begonnen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding