Uber gaat slecht beoordeelde passagiers weigeren

Uber gaat passagiers die door haar rijders als niet al te best worden beoordeeld weigeren. Dat gebeurt al in Brazilië maar wordt nu ook ingevoerd in Australië en Nieuw-Zeeland.

Uber-chauffeurs geven hun klanten een zogenaamde ‘rating’ met sterren. Wie niet verder komt dan vier sterren mag een half jaar niet van Uber gebruik maken. Daar gaan dan wel enkele waarschuwingen aan vooraf. "We voeren dat in om het gedrag van onze passagiers te verbeteren. Er is een kleine groep die onze rijders voortdurend respectloos behandelt," aldus een woordvoerder.

Wel een Uber boeken maar niet komen opdagen kan daarbij al leiden tot het toekennen van ‘strafpunten’. Dat is ook het geval als je rommel in de auto achterlaat. Uber wil niet zeggen hoeveel gebruikers in Australië en Nieuw-Zeeland door de boycot worden getroffen ‘maar de overgrote meerderheid zit op 4,5 en heeft er dus geen last van.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Uber gaat slecht beoordeelde passagiers weigeren - Automobielmanagement.nl

Uber gaat slecht beoordeelde passagiers weigeren

Uber gaat passagiers die door haar rijders als niet al te best worden beoordeeld weigeren. Dat gebeurt al in Brazilië maar wordt nu ook ingevoerd in Australië en Nieuw-Zeeland.

Uber-chauffeurs geven hun klanten een zogenaamde ‘rating’ met sterren. Wie niet verder komt dan vier sterren mag een half jaar niet van Uber gebruik maken. Daar gaan dan wel enkele waarschuwingen aan vooraf. "We voeren dat in om het gedrag van onze passagiers te verbeteren. Er is een kleine groep die onze rijders voortdurend respectloos behandelt," aldus een woordvoerder.

Wel een Uber boeken maar niet komen opdagen kan daarbij al leiden tot het toekennen van ‘strafpunten’. Dat is ook het geval als je rommel in de auto achterlaat. Uber wil niet zeggen hoeveel gebruikers in Australië en Nieuw-Zeeland door de boycot worden getroffen ‘maar de overgrote meerderheid zit op 4,5 en heeft er dus geen last van.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding