Nu weer miljoen auto’s teruggeroepen door GM

Het terugroepen van een miljoen auto’s of meer lijkt gewoonte te worden want nu heeft General Motors weer zoveel SUV’s en pick-ups naar de dealer verordonneerd. Aanleiding is een technisch probleem met de stuurbekrachtiging dat tot een ongeval zou kunnen leiden.

"De auto’s kunnen te maken krijgen met een plotseling wegvallen van de stuurbekrachtiging waardoor de bestuurder moeilijkheden krijgt bij het besturen van de auto, met name bij een lagere snelheid, waardoor het risico op een botsing groter wordt," stelt GM in een verklaring.

Het probleem doet zich voor bij verschillende modellen die in 2015 zijn gebouwd. De aankondiging volgt op een terugroepactie van 1,03 miljoen Priussen en C-HR SUV’s door Toyota wegens mogelijk brandgevaar rond de vermogensregelaar en daags daarop een soortgelijke actie voor twee miljoen F-150 pick-ups door Ford omdat een mankement aan de veiligheidsgordels eveneens tot brand kan leiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Nu weer miljoen auto’s teruggeroepen door GM - Automobielmanagement.nl

Nu weer miljoen auto’s teruggeroepen door GM

Het terugroepen van een miljoen auto’s of meer lijkt gewoonte te worden want nu heeft General Motors weer zoveel SUV’s en pick-ups naar de dealer verordonneerd. Aanleiding is een technisch probleem met de stuurbekrachtiging dat tot een ongeval zou kunnen leiden.

"De auto’s kunnen te maken krijgen met een plotseling wegvallen van de stuurbekrachtiging waardoor de bestuurder moeilijkheden krijgt bij het besturen van de auto, met name bij een lagere snelheid, waardoor het risico op een botsing groter wordt," stelt GM in een verklaring.

Het probleem doet zich voor bij verschillende modellen die in 2015 zijn gebouwd. De aankondiging volgt op een terugroepactie van 1,03 miljoen Priussen en C-HR SUV’s door Toyota wegens mogelijk brandgevaar rond de vermogensregelaar en daags daarop een soortgelijke actie voor twee miljoen F-150 pick-ups door Ford omdat een mankement aan de veiligheidsgordels eveneens tot brand kan leiden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding