De London-Sydney Marathon van 1968 was een non-stop rally (met uitzondering van de overtocht van Bombay naar Fremantle, Australië). Indertijd was het de zwaarste rally ter wereld die nog steeds tot de verbeelding spreekt: 10.000 mijl met een hoofdprijs van 10.000 Engelse ponden

De rally was voor twee DAF’s 55 een ongekend succes. Rob Slotemaker en Rob Janssen met startnummer 30 en David van Lennep en Peter Hissink met startnummer 69 haalden niet alleen de finish, maar startnummer 30 zorgde ook voor een topklassering om als 17e algemeen te finishen. En dat met een van de kleinste auto’s in het deelnemersveld.

Het DAF Museum gaat op een speciale manier aandacht schenken aan de rally middels een tijdelijke tentoonstelling (24 november 2018 t/m 28 februari 2019). De opening van deze tentoonstelling is op zaterdag 24 november 2018 en op deze speciale dag zullen de grote mannen van toen aanwezig zijn, waaronder DAF-rallymanager Rob Koch en de rijders David van Lennep, Peter Hissink en Rob Janssen.

De algemeen winnaar van de London-Sydney Marathon 1968, de Schot Andrew Cowan zal op zaterdag 24 november 2018 eveneens aanwezig zijn in het DAF Museum. Deze 81-jarige levende rally-legende zal zijn verhaal doen middels een boeiend interview. Ook de originele winnende Hillman Hunter van Andrew Cowan (dus niet de replica, maar de enige echte auto) is te bewonderen in het DAF Museum.