"GM ontwikkelt revolutionaire flexibele elektrificatie technologieën die ons team de kans geven verder te denken dan de traditionele auto en onze klanten de bewegingsvrijheid te bieden die ze zoeken," zegt GM in een toelichting.

Geldprijs voor naam

De autofabrikant – althans tot nu toe – heeft die klanten in de hele wereld gevraagd om een naam te bedenken voor de fietsen, één gewone en één opbouwbare. Inzendingen zijn welkom op www.eBikeBrandChallenge.com. De winnaar van de competitie kan rekenen op 10.000 dollar terwijl er ook nog negen keer 1.000 dollar beschikbaar is voor de ‘runner-ups’. Die winnaars worden begin volgend jaar bekend gemaakt. "Als fervent fietser en stadsforens weet ik hoe goed het voelt om overal makkelijk te komen en niet-bezweet te arriveren," licht Hannah Parish, directeur Urban Mobility Solutions bij General Motors toe.