Drones voor intern transport bij toeleverancier ZF

De Duitse toeleverancier voor de auto-industrie ZF gaat drones inzetten voor het intern transport op haar fabrieksterrein.

Drones voor intern transport bij toeleverancier ZF

ZF heeft als eerste bedrijf in Duitsland vergunning gekregen om drones voor dit soort doeleinden te gebruiken. Dat moest wel eerst goedgekeurd worden door de luchtverkeersleiding van Duitsland DFS.
De vliegtuigjes, die tot 30 kilometer per uur kunnen halen en tot vijf kilo kunnen meenemen, vervoeren bijvoorbeeld sensors of control cards van het centrale magazijn naar de werkplaatsen. Dat is soms een afstand van honderden meters langs gebouwen en over wegen die de drones hemelsbreed kunnen afleggen.

"Op deze manier kunnen we de logistieke processen binnen de fabriek versnellen," zegt Frederik Staedler, hoofd van de divisie autotechnologie bij ZF. De vliegtuigjes moeten voorlopig binnen de hekken om het fabrieksterrein blijven maar ZF denkt ze op den duur ook voor het afleveren van onderdelen op moeilijker bereikbare plekken elders in het land in te zetten.

Drones voor intern transport bij toeleverancier ZF - Automobielmanagement.nl

Drones voor intern transport bij toeleverancier ZF

De Duitse toeleverancier voor de auto-industrie ZF gaat drones inzetten voor het intern transport op haar fabrieksterrein.

Drones voor intern transport bij toeleverancier ZF

ZF heeft als eerste bedrijf in Duitsland vergunning gekregen om drones voor dit soort doeleinden te gebruiken. Dat moest wel eerst goedgekeurd worden door de luchtverkeersleiding van Duitsland DFS.
De vliegtuigjes, die tot 30 kilometer per uur kunnen halen en tot vijf kilo kunnen meenemen, vervoeren bijvoorbeeld sensors of control cards van het centrale magazijn naar de werkplaatsen. Dat is soms een afstand van honderden meters langs gebouwen en over wegen die de drones hemelsbreed kunnen afleggen.

"Op deze manier kunnen we de logistieke processen binnen de fabriek versnellen," zegt Frederik Staedler, hoofd van de divisie autotechnologie bij ZF. De vliegtuigjes moeten voorlopig binnen de hekken om het fabrieksterrein blijven maar ZF denkt ze op den duur ook voor het afleveren van onderdelen op moeilijker bereikbare plekken elders in het land in te zetten.