Duitse elektrische auto ‘niet half zo sexy als een Tesla’

“Duitse auto’s zijn altijd sexy geweest, BMW, Mercedes, in de jaren zestig zelfs Volkswagen. Ik vraag me werkelijk af wanneer u, mijnheer Zetsche, u mijnheer Diess of u mijnheer Krüger nu eindelijk eens een elektrische auto gaat bouwen die maar half zo sexy is als een Tesla. Wat elektrische voertuigen betreft kunt u werkelijk wel wat nieuwe ideeën gebruiken.”

Duitse elektrische auto 'niet half zo sexy is als een Tesla'

Die harde kritiek sprak de Duitse minister van economische zaken Peter Altmaier uit tijdens een rondetafelgesprek met de CEO’s van Daimler, de Volkswagen Groep en BMW zelf. Zetsche en Krüger waren min of meer met stomheid geslagen maar Diess had de tegenwoordigheid van geest om toe te geven dat de Duitse autobouwers op achterstand zijn gezet. "We moeten toegeven dat bijvoorbeeld de Google-zuster Waymo één of twee jaar voorsprong heeft. Maar we zijn vastbesloten om die achterstand in te halen. Het spel is nog niet verloren."

Autonoom rijden

Diess kaatste de bal vervolgens ook terug richting Altmaier: "Veel zal afhangen van de steun die we van de staat kunnen verwachten." De bewindsman zei verder van mening te zijn dat autonoom rijden zeker werkelijkheid zal worden ‘maar misschien niet zo snel als velen een jaar of twee geleden nog graag dachten’. Ook op die constatering volgde geen weerwoord van de hoge Duitse autobazen.

Duitse elektrische auto ‘niet half zo sexy als een Tesla’ - Automobielmanagement.nl

Duitse elektrische auto ‘niet half zo sexy als een Tesla’

“Duitse auto’s zijn altijd sexy geweest, BMW, Mercedes, in de jaren zestig zelfs Volkswagen. Ik vraag me werkelijk af wanneer u, mijnheer Zetsche, u mijnheer Diess of u mijnheer Krüger nu eindelijk eens een elektrische auto gaat bouwen die maar half zo sexy is als een Tesla. Wat elektrische voertuigen betreft kunt u werkelijk wel wat nieuwe ideeën gebruiken.”

Duitse elektrische auto 'niet half zo sexy is als een Tesla'

Die harde kritiek sprak de Duitse minister van economische zaken Peter Altmaier uit tijdens een rondetafelgesprek met de CEO’s van Daimler, de Volkswagen Groep en BMW zelf. Zetsche en Krüger waren min of meer met stomheid geslagen maar Diess had de tegenwoordigheid van geest om toe te geven dat de Duitse autobouwers op achterstand zijn gezet. "We moeten toegeven dat bijvoorbeeld de Google-zuster Waymo één of twee jaar voorsprong heeft. Maar we zijn vastbesloten om die achterstand in te halen. Het spel is nog niet verloren."

Autonoom rijden

Diess kaatste de bal vervolgens ook terug richting Altmaier: "Veel zal afhangen van de steun die we van de staat kunnen verwachten." De bewindsman zei verder van mening te zijn dat autonoom rijden zeker werkelijkheid zal worden ‘maar misschien niet zo snel als velen een jaar of twee geleden nog graag dachten’. Ook op die constatering volgde geen weerwoord van de hoge Duitse autobazen.