‘Wat is mijn auto waard?’ meest gegoogeld

Nederlanders stelden in 2018 het vaakst de vraag: “Wat is mijn auto waard?” Deze vraag werd gemiddeld ruim 15.000 keer per maand gesteld. Dit blijkt uit onderzoek van internationaal marketingplatform SEMrush.

Het bedrijf deed onderzoek naar vragen van Nederlanders in zoekopdrachten op Google van januari tot en met december 2018.

Op een tweede plaats komt de vraag: ‘wat is dividendbelasting?’ Deze vraag werd gemiddeld ruim 9.000 keer per maand gevraagd. Opvallend hierbij is vooral dat deze vraag het meest gesteld werd tussen augustus en oktober, de periode dat in het nieuws veel verslag werd gedaan over deze discussie in de Tweede Kamer. Op de derde plaats komt de vraag: ‘Hoe maak je slijm?’

De meeste vragen gaan over de exacte datum van een feestdag en over zomer – en wintertijd. Ruim 40 procent van de vragen gaat over dit onderwerp. Een kleine 20 procent gaat over financiën, bijvoorbeeld de AOW, teruggave belastinggeld en dividendbelasting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

‘Wat is mijn auto waard?’ meest gegoogeld - Automobielmanagement.nl

‘Wat is mijn auto waard?’ meest gegoogeld

Nederlanders stelden in 2018 het vaakst de vraag: “Wat is mijn auto waard?” Deze vraag werd gemiddeld ruim 15.000 keer per maand gesteld. Dit blijkt uit onderzoek van internationaal marketingplatform SEMrush.

Het bedrijf deed onderzoek naar vragen van Nederlanders in zoekopdrachten op Google van januari tot en met december 2018.

Op een tweede plaats komt de vraag: ‘wat is dividendbelasting?’ Deze vraag werd gemiddeld ruim 9.000 keer per maand gevraagd. Opvallend hierbij is vooral dat deze vraag het meest gesteld werd tussen augustus en oktober, de periode dat in het nieuws veel verslag werd gedaan over deze discussie in de Tweede Kamer. Op de derde plaats komt de vraag: ‘Hoe maak je slijm?’

De meeste vragen gaan over de exacte datum van een feestdag en over zomer – en wintertijd. Ruim 40 procent van de vragen gaat over dit onderwerp. Een kleine 20 procent gaat over financiën, bijvoorbeeld de AOW, teruggave belastinggeld en dividendbelasting.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding