Ratan Tata in de AUTOBEST Hall of Fame

Na Dr Wolfgang Porsche – vorig jaar – is Ratan Tata als tweede toegetreden tot de AUTOBEST Hall of Fame. Hij nam de bijbehorende award in ontvangst tijdens het jaarlijkse gala van de 31 landen grote jury.

Ratan Tata in de AUTOBEST Hall of Fame.

Deze keer werd die gehouden in AutoWorld Brussel, in aanwezigheid van een tiental CEO’s uit de autowereld. Indiaas meest bekende grootindustrieel, financier en filantroop mocht in zijn leven al talloze onderscheidingen ontvangen. Hij kan bogen op een hele serie eredoctoraten, maar is in de UK ook geridderd en kreeg in Frankrijk het Legion d’Honeur. Toch zei Ratan Tata (rechts op de foto naast JLR directeur Ralf Speth) in Brussel dat hij juist déze onderscheiding extra waardeert.

“De automobielindustrie is een van de meest opwindende waar ik bij betrokken ben. Design, stijl, technologie, snelheid, alles speelt mee. Toen ik Jaguar Land Rover van Ford kocht vroegen mijn vrienden vertwijfeld: wat moet je dáár nu mee? Hoe stom kun je zijn? Ga je de fabrieken daar eerst sluiten? Dat vroegen ze tijdens mijn eerst bezoek aan Coventry ook, trouwens. Maar ik wist gewoon dat ik de merken wilde laten herleven. Ik zei toen: laten we gaan bouwen, de merken nieuw leven inblazen. De rest hebben zij zelf gedaan. Deze prijs is dus ook voor het JLR-team daar.”

Een andere opmerkelijke onderscheiding ging naar Linda Jackson, CEO van Citroën. Ze nam in Brussel als eerste vrouw de ManBest award in ontvangst en deed dat met een knipoog naar de Europese jury. “Misschien moet ik wel even uitleggen dat de Man in ManBest staat voor manager.”

Zij mocht bij de uitsmijter van de avond samen met Opel CEO Lohscheller nóg een keer naar voren komen om de hoofdprijs in ontvangst te nemen: de AUTOBEST 2019 Best Buy Car of the Year award. Het is voor het eerst dat de verkiezing een meervoudige winnaar heeft. Citroën Berlingo en Opel Combo Life zijn zodanig met elkaar verweven dat de jury daarvoor koos.

Ratan Tata in de AUTOBEST Hall of Fame - Automobielmanagement.nl

Ratan Tata in de AUTOBEST Hall of Fame

Na Dr Wolfgang Porsche – vorig jaar – is Ratan Tata als tweede toegetreden tot de AUTOBEST Hall of Fame. Hij nam de bijbehorende award in ontvangst tijdens het jaarlijkse gala van de 31 landen grote jury.

Ratan Tata in de AUTOBEST Hall of Fame.

Deze keer werd die gehouden in AutoWorld Brussel, in aanwezigheid van een tiental CEO’s uit de autowereld. Indiaas meest bekende grootindustrieel, financier en filantroop mocht in zijn leven al talloze onderscheidingen ontvangen. Hij kan bogen op een hele serie eredoctoraten, maar is in de UK ook geridderd en kreeg in Frankrijk het Legion d’Honeur. Toch zei Ratan Tata (rechts op de foto naast JLR directeur Ralf Speth) in Brussel dat hij juist déze onderscheiding extra waardeert.

“De automobielindustrie is een van de meest opwindende waar ik bij betrokken ben. Design, stijl, technologie, snelheid, alles speelt mee. Toen ik Jaguar Land Rover van Ford kocht vroegen mijn vrienden vertwijfeld: wat moet je dáár nu mee? Hoe stom kun je zijn? Ga je de fabrieken daar eerst sluiten? Dat vroegen ze tijdens mijn eerst bezoek aan Coventry ook, trouwens. Maar ik wist gewoon dat ik de merken wilde laten herleven. Ik zei toen: laten we gaan bouwen, de merken nieuw leven inblazen. De rest hebben zij zelf gedaan. Deze prijs is dus ook voor het JLR-team daar.”

Een andere opmerkelijke onderscheiding ging naar Linda Jackson, CEO van Citroën. Ze nam in Brussel als eerste vrouw de ManBest award in ontvangst en deed dat met een knipoog naar de Europese jury. “Misschien moet ik wel even uitleggen dat de Man in ManBest staat voor manager.”

Zij mocht bij de uitsmijter van de avond samen met Opel CEO Lohscheller nóg een keer naar voren komen om de hoofdprijs in ontvangst te nemen: de AUTOBEST 2019 Best Buy Car of the Year award. Het is voor het eerst dat de verkiezing een meervoudige winnaar heeft. Citroën Berlingo en Opel Combo Life zijn zodanig met elkaar verweven dat de jury daarvoor koos.