Fastned ontvangt Gouden RAI Wiel 2019

Snellaadbedrijf Fastned heeft tijdens het jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner het Gouden RAI Wiel 2019 ontvangen uit handen van staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). Het bedrijf werd geroemd voor haar bijdrage om elektrisch rijden te stimuleren in Nederland.

Volgens RAI Vereniging zijn de gele bogen van Fastned niet meer weg te denken langs de Nederlandse (snel)wegen. Op dit moment staat de teller op 89 snellaadstations. De snelladers moeten ook voor auto’s met een flinke batterijcapaciteit een welkome stop zijn om bij te laden en op die manier het zoeken naar een laadpaal in stedelijk gebied te voorkomen.

Maar hoe de verhoudingen tussen thuisladen en onderweg snelladen precies zullen komen te liggen, is nog onduidelijk. Ook het laden in dichtbevolkte gebieden, zoals grote steden, is nog lang niet duidelijk. Het Comité van Aanbeveling van het Gouden RAI Wiel, bestaande uit voorzitters van diverse belangenorganisaties, zegt ervan overtuigd te zijn dat Fastned ook bij het oplossen van al die problemen rond elektrisch rijden een rol zal spelen, “zoals ze dat ook hebben gedaan bij de start van elektrisch rijden in Nederland.”

Bart Lubbers, medeoprichter van Fastned, zegt deze zomer te verwachten dat Fastned haar honderdste station opent. Hij vindt de prijs een eer. “Rijkswaterstaat heeft in een vroeg stadium een snellaadnetwerk langs snelwegen mogelijk gemaakt. Als gevolg hiervan loopt Nederland wereldwijd voorop met snellaadinfrastructuur voor elektrisch voertuigen. Met een Europees netwerk van snellaadstations willen wij elektrische rijders de vrijheid geven die autorijden zo leuk maakt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Fastned ontvangt Gouden RAI Wiel 2019 - Automobielmanagement.nl

Fastned ontvangt Gouden RAI Wiel 2019

Snellaadbedrijf Fastned heeft tijdens het jaarlijkse RAI Mobiliteitsdiner het Gouden RAI Wiel 2019 ontvangen uit handen van staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat). Het bedrijf werd geroemd voor haar bijdrage om elektrisch rijden te stimuleren in Nederland.

Volgens RAI Vereniging zijn de gele bogen van Fastned niet meer weg te denken langs de Nederlandse (snel)wegen. Op dit moment staat de teller op 89 snellaadstations. De snelladers moeten ook voor auto’s met een flinke batterijcapaciteit een welkome stop zijn om bij te laden en op die manier het zoeken naar een laadpaal in stedelijk gebied te voorkomen.

Maar hoe de verhoudingen tussen thuisladen en onderweg snelladen precies zullen komen te liggen, is nog onduidelijk. Ook het laden in dichtbevolkte gebieden, zoals grote steden, is nog lang niet duidelijk. Het Comité van Aanbeveling van het Gouden RAI Wiel, bestaande uit voorzitters van diverse belangenorganisaties, zegt ervan overtuigd te zijn dat Fastned ook bij het oplossen van al die problemen rond elektrisch rijden een rol zal spelen, “zoals ze dat ook hebben gedaan bij de start van elektrisch rijden in Nederland.”

Bart Lubbers, medeoprichter van Fastned, zegt deze zomer te verwachten dat Fastned haar honderdste station opent. Hij vindt de prijs een eer. “Rijkswaterstaat heeft in een vroeg stadium een snellaadnetwerk langs snelwegen mogelijk gemaakt. Als gevolg hiervan loopt Nederland wereldwijd voorop met snellaadinfrastructuur voor elektrisch voertuigen. Met een Europees netwerk van snellaadstations willen wij elektrische rijders de vrijheid geven die autorijden zo leuk maakt.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding