Hij stond bij de Duitse autogroep jarenlang aan het roer, eerst als CEO en later als voorzitter van de Raad van Toezicht. ‘’Namens alle 660.000 werknemers bieden we onze oprechte condoleances aan aan de familie en eren we Piëch’s grote diensten aan Volkswagen, de merken van de groep en aan de ontwikkeling van de auto als geheel.’’

Hans-Dieter Pötsch, de huidige voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘’Ferdinand Piëch heeft autogeschiedenis geschreven, als gepassioneerd manager, ingenieus ingenieur en visionair ondernemer. Vanaf de jaren zestig heeft hij op een belangrijke manier vorm gegeven aan de ontwikkeling van de auto, daarbij de hele sector en bovenal Volkswagen vooruitdrijvend en de onderneming transformerend naar een wereldwijde mobiliteitsgroep. Ons bedrijf en haar mensen zijn Piëch veel verschuldigd. Met diep respect maken we een buiging voor zijn levenswerk.’’ 

CEO Herbert Diess noemt Piëch daarbij ‘gedurfd, consistent als ondernemer en technisch brilliant.’ ‘’Hij bracht kwaliteit en perfectie tot het kleinste detail in de auto-industrie en heeft dat diep verankerd in het DNA van Volkswagen.’’

Lees ook de achtergrond over Ferdinand Piëch.