De Kriminalpolizei gaat er van uit dat sprake was van een natuurlijke doodsoorzaak.

“Dit is een automatisme en het onderzoek heeft tot nu toe niets opgeleverd,” aldus de plaatsvervangend chef van de politiepost Rosenheim die behoort tot het rayon van de officier van justitie in Traunstein. Een dergelijk onderzoek vindt in Duitsland altijd plaats als de noodarts die de dood heeft vastgesteld de betrokkene niet eerder kende. “Op het lichaam van Piëch is inmiddels sectie verricht maar daarbij gaan we uit van een natuurlijke dood.” Bij een dergelijk onderzoek worden ook mensen ondervraagd die bij het overlijden ter plaatse waren.

“Het onderzoek wordt vermoedelijk in enkele maanden afgesloten en ook dat is volledig normaal,” aldus de politiechef.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding