De verkiezing Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar vond dit jaar voor de dertiende keer plaats. De drie finalisten hebben de afgelopen maanden uitgebreide bedrijfsinformatie aan moeten leveren en kregen mystery shoppers en consultants over de vloer. Daarnaast werd hen het hemd van het lijf gevraagd door de vakjury onder leiding van Ferry Smith van de ANWB en verder bestaande uit Joost Bruins van RDC, Bertus de Vries van Bovemij, Paul de Vries van DCDW en Remco de Vette van W&D consultants. Die jury is nadrukkelijk op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, een goede specialisatie, uitmuntende bedrijfsvoering of sterke toekomstvisie, die andere ondernemers laat zien hoe het nóg beter kan.

Tot in perfectie
Over winnaar CarProf Valentijn zegt de jury onder andere: “Wie wil leren hoe je bedrijfsprocessen tot in perfectie wil organiseren, moet beslist eens een kijkje gaan nemen bij CarProf Valentijn. Er wordt niets aan het toeval overgelaten en alles is tot de kleinste details over dacht. Er is flink geïnvesteerd in goede apparatuur die het mogelijk maakt ook moderne voertuigen alle denkbare service te bieden. Ook wordt er veel aandacht besteed aan duurzaamheid en aan veilig en ergonomisch werken. Het ontbreekt de medewerkers van Valentijn aan niets.”

CarProf Valentijn mag komend jaar de titel Onafhankelijk Autobedrijf van het Jaar voeren en is daarmee de opvolger van AutoHaarhuis uit Geesteren, die vorig jaar winnaar van de twaalfde editie van deze verkiezing was.