Oud Bovag-voorzitter Joop Smees overleden

Afgelopen 15 oktober is voormalig bondsvoorzitter Joop Smees overleden. Hij was van 1982 tot 1992 de voorman van Bovag en onder zijn leiding vond onder andere de verhuizing van het secretariaat van Rijswijk naar de nieuwbouw in Bunnik plaats.

Dat meldt de brancheorganisatie op haar website. In de jaren ’80 vormde Smees de pijlers waar Bovag tegenwoordig nog steeds op drijft en waar de vereniging zijn landelijke bekendheid grotendeels aan te danken heeft: Beun de Haas werd geïntroduceerd in een grote reclamecampagne, de APK voor personenauto’s deed zijn intrede, de verhuizing naar de huidige centrale locatie langs de A12 en er werd stevig actie gevoerd tegen het Kwartje van Kok. Samen met toenmalig algemeen secretaris John Hoekzema (1941-2017) moderniseerde Joop Smees de werkorganisatie en werden de eerste ‘personal computers’ aangeschaft.

Smees werd 85 jaar oud.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Oud Bovag-voorzitter Joop Smees overleden - Automobielmanagement.nl

Oud Bovag-voorzitter Joop Smees overleden

Afgelopen 15 oktober is voormalig bondsvoorzitter Joop Smees overleden. Hij was van 1982 tot 1992 de voorman van Bovag en onder zijn leiding vond onder andere de verhuizing van het secretariaat van Rijswijk naar de nieuwbouw in Bunnik plaats.

Dat meldt de brancheorganisatie op haar website. In de jaren ’80 vormde Smees de pijlers waar Bovag tegenwoordig nog steeds op drijft en waar de vereniging zijn landelijke bekendheid grotendeels aan te danken heeft: Beun de Haas werd geïntroduceerd in een grote reclamecampagne, de APK voor personenauto’s deed zijn intrede, de verhuizing naar de huidige centrale locatie langs de A12 en er werd stevig actie gevoerd tegen het Kwartje van Kok. Samen met toenmalig algemeen secretaris John Hoekzema (1941-2017) moderniseerde Joop Smees de werkorganisatie en werden de eerste ‘personal computers’ aangeschaft.

Smees werd 85 jaar oud.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding