Engelse profvoetballers krijgen rijopleiding in snelle bolides

Het aantal auto-ongelukken waarbij profvoetballers zijn betrokken, vaak met snelle sportwagens, deed in Engeland alarmbellen rinkelen. Spelers van de Premier League kunnen daarom (vrijwillig) een rijopleiding volgen op het circuit van Millbrook bij Londen. De voetballers leren er omgaan met snelle bolides en met zware terreinwagens.

Engelse profvoetballers krijgen rijopleiding in snelle bolides

Zo af en toe komt het in het nieuws voorbij. Een voetballer met een snelle wagen die wordt gepakt vanwege hard rijden of rijden onder invloed. Deze zomer mocht de Belgische Kylian Hazard zijn rijbewijs inleveren nadat hij 240 reed op de snelweg en de Spaanse Antonio Reyes (ooit sterspeler bij Arsenal) kwam in Spanje om het leven door een crash waarbij hij 237 km/uur reed.

Risicogroep

Jonge profvoetballers zijn een risicogroep achter het stuur, dat wijzen verschillende studies uit. Vanwege hun leeftijd zijn het onervaren bestuurders en met het inkomen wat bij een profspeler hoort kopen ze vaak snelle wagens, die anders reageert op de weg dan een doorsnee personenwagen. Topsporters worden in hun prestaties mede gedreven door adrenaline, en die adrenaline wordt vaak ook buiten het speelveld opgezocht.

Spelers uit de Premier League krijgen daarom een rijopleiding aangeboden op het circuit van Millbrook bij Londen. De opleiding wordt gegeven in samenwerking met een leverancier van exclusieve wagens. De voetballers leren er rijden in sportwagens en zware terreinwagens. De vaardigheden waarin de spelers worden getraind zijn: concentratie, controle, evenwicht en anticipatie. Volgens de instructeurs zijn dat dezelfde vaardigheden die ze op het veld nodig hebben.

Nederlandse spelers

De KNVB laat weten dat er in Nederland geen vergelijkbare organisatie actief is. Wel zijn er clubs die een cursus of rijopleiding voor hun spelers regelen. Zo kreeg de A-selectie van AZ in juni gezamenlijk les, zij deden mee met de BMW Driving Experience. De spelers van Ajax worden regelmatig opgeleid door de ANWB Rijopleidingen.

Engelse profvoetballers krijgen rijopleiding in snelle bolides - Automobielmanagement.nl

Engelse profvoetballers krijgen rijopleiding in snelle bolides

Het aantal auto-ongelukken waarbij profvoetballers zijn betrokken, vaak met snelle sportwagens, deed in Engeland alarmbellen rinkelen. Spelers van de Premier League kunnen daarom (vrijwillig) een rijopleiding volgen op het circuit van Millbrook bij Londen. De voetballers leren er omgaan met snelle bolides en met zware terreinwagens.

Engelse profvoetballers krijgen rijopleiding in snelle bolides

Zo af en toe komt het in het nieuws voorbij. Een voetballer met een snelle wagen die wordt gepakt vanwege hard rijden of rijden onder invloed. Deze zomer mocht de Belgische Kylian Hazard zijn rijbewijs inleveren nadat hij 240 reed op de snelweg en de Spaanse Antonio Reyes (ooit sterspeler bij Arsenal) kwam in Spanje om het leven door een crash waarbij hij 237 km/uur reed.

Risicogroep

Jonge profvoetballers zijn een risicogroep achter het stuur, dat wijzen verschillende studies uit. Vanwege hun leeftijd zijn het onervaren bestuurders en met het inkomen wat bij een profspeler hoort kopen ze vaak snelle wagens, die anders reageert op de weg dan een doorsnee personenwagen. Topsporters worden in hun prestaties mede gedreven door adrenaline, en die adrenaline wordt vaak ook buiten het speelveld opgezocht.

Spelers uit de Premier League krijgen daarom een rijopleiding aangeboden op het circuit van Millbrook bij Londen. De opleiding wordt gegeven in samenwerking met een leverancier van exclusieve wagens. De voetballers leren er rijden in sportwagens en zware terreinwagens. De vaardigheden waarin de spelers worden getraind zijn: concentratie, controle, evenwicht en anticipatie. Volgens de instructeurs zijn dat dezelfde vaardigheden die ze op het veld nodig hebben.

Nederlandse spelers

De KNVB laat weten dat er in Nederland geen vergelijkbare organisatie actief is. Wel zijn er clubs die een cursus of rijopleiding voor hun spelers regelen. Zo kreeg de A-selectie van AZ in juni gezamenlijk les, zij deden mee met de BMW Driving Experience. De spelers van Ajax worden regelmatig opgeleid door de ANWB Rijopleidingen.