CSW Software: het is ‘hip & happening’ in de garagesoftware!

Niet alleen is het garagesoftwarepakket AutomaaT GO van CSW Software volledig vernieuwd, waarbij er tal van nieuwe koppelingen zijn gerealiseerd om de bedrijfsvoering van een autobedrijf in de volle breedte te ondersteunen, Marloes Maasbommel en Peter Kuijpers van CSW zien ook een nieuwe generatie aantreden in de branche.

Software voor garagebedrijven. Dat levert CSW Software al sinds 1986. Maar in niets lijkt het huidige pakket op de eerste DOS-versies. Anno 2019 draait AutomaaT GO in de cloud en zijn er koppelingen met tal van andere informatiebronnen – van WhatsApp tot en met benchmarkinformatie aan toe. Het systeem is bovendien modulair opgebouwd zodat de bedrijfsvoering van de klant centraal staat en niet het systeem zelf. “Vroeger was je als softwarebedrijf directiever”, zoals Kuijpers het formuleert. “Nu staat alles in dienst van het moderne garagebedrijf dat zich in alle tumultueuze ontwikkelingen in de automotive staande moet houden.”

Workflow

Urenregistratie is zo’n module waar een autobedrijf eigenlijk niet meer zonder kan. Nog altijd schatten bedrijven de gewerkte uren aan een auto vaak in, weet Maasbommel. Schattingen die bijna altijd te laag zijn. De planning is ook zo’n dankbaar onderwerp om te automatiseren. Bij CSW is het altijd zaak de workflow in kaart te brengen. Daar kan de klant dan op in springen. Maasbommel: “Momenteel zijn er extra potentiële klanten op de markt in verband met het stoppen van SnelStartGarage. Hiervoor hebben we een speciaal SnelStart-aanbod in de markt gezet.”

Benchmarks

Mooi is ook de koppeling met een systeem dat benchmarks laat zien. Wat doet een naburig bedrijf op het gebied van ruitenwissers? “Dergelijke inzichten kunnen natuurlijk heel waardevol zijn. Trots zijn we ook met de koppeling met Threadreader, een systeem waarbij als de auto de brug oprijdt, de profieldiepte meteen wordt gemeten. Die informatie komt niet terecht in een aparte app, maar het wordt rechtstreeks ingeschoten in het systeem. Want dat is uiteindelijk ons streven: alle relevante informatie vergaren in één systeem. Waarbij het nu ook in de recent gelanceerde AutomaaT GO-app is in te zien.”

België

Waar CSW dit jaar de vruchten van plukt, komt niet alleen door de vernieuwing van het pakket maar ook door verjonging van de markt. Maasbommel: “We zien in de autobranche opmerkelijk veel bedrijven waarbij de nieuwe generatie het roer overneemt. En die zijn natuurlijk opgegroeid met tablets en apps, zien direct de voordelen in van automatisering. Garagesoftware is helemaal hip & happening! Met dat zelfvertrouwen starten we overigens komend jaar ook op de Belgische markt en gaan we in Nederland de motorbranche bedienen. Ook bij ons is alles hip & happening!”

Foto: Robin Britstra
CSW Software: het is ‘hip & happening’ in de garagesoftware! - Automobielmanagement.nl

CSW Software: het is ‘hip & happening’ in de garagesoftware!

Niet alleen is het garagesoftwarepakket AutomaaT GO van CSW Software volledig vernieuwd, waarbij er tal van nieuwe koppelingen zijn gerealiseerd om de bedrijfsvoering van een autobedrijf in de volle breedte te ondersteunen, Marloes Maasbommel en Peter Kuijpers van CSW zien ook een nieuwe generatie aantreden in de branche.

Software voor garagebedrijven. Dat levert CSW Software al sinds 1986. Maar in niets lijkt het huidige pakket op de eerste DOS-versies. Anno 2019 draait AutomaaT GO in de cloud en zijn er koppelingen met tal van andere informatiebronnen – van WhatsApp tot en met benchmarkinformatie aan toe. Het systeem is bovendien modulair opgebouwd zodat de bedrijfsvoering van de klant centraal staat en niet het systeem zelf. “Vroeger was je als softwarebedrijf directiever”, zoals Kuijpers het formuleert. “Nu staat alles in dienst van het moderne garagebedrijf dat zich in alle tumultueuze ontwikkelingen in de automotive staande moet houden.”

Workflow

Urenregistratie is zo’n module waar een autobedrijf eigenlijk niet meer zonder kan. Nog altijd schatten bedrijven de gewerkte uren aan een auto vaak in, weet Maasbommel. Schattingen die bijna altijd te laag zijn. De planning is ook zo’n dankbaar onderwerp om te automatiseren. Bij CSW is het altijd zaak de workflow in kaart te brengen. Daar kan de klant dan op in springen. Maasbommel: “Momenteel zijn er extra potentiële klanten op de markt in verband met het stoppen van SnelStartGarage. Hiervoor hebben we een speciaal SnelStart-aanbod in de markt gezet.”

Benchmarks

Mooi is ook de koppeling met een systeem dat benchmarks laat zien. Wat doet een naburig bedrijf op het gebied van ruitenwissers? “Dergelijke inzichten kunnen natuurlijk heel waardevol zijn. Trots zijn we ook met de koppeling met Threadreader, een systeem waarbij als de auto de brug oprijdt, de profieldiepte meteen wordt gemeten. Die informatie komt niet terecht in een aparte app, maar het wordt rechtstreeks ingeschoten in het systeem. Want dat is uiteindelijk ons streven: alle relevante informatie vergaren in één systeem. Waarbij het nu ook in de recent gelanceerde AutomaaT GO-app is in te zien.”

België

Waar CSW dit jaar de vruchten van plukt, komt niet alleen door de vernieuwing van het pakket maar ook door verjonging van de markt. Maasbommel: “We zien in de autobranche opmerkelijk veel bedrijven waarbij de nieuwe generatie het roer overneemt. En die zijn natuurlijk opgegroeid met tablets en apps, zien direct de voordelen in van automatisering. Garagesoftware is helemaal hip & happening! Met dat zelfvertrouwen starten we overigens komend jaar ook op de Belgische markt en gaan we in Nederland de motorbranche bedienen. Ook bij ons is alles hip & happening!”

Foto: Robin Britstra