‘Creemers is de Rolls-Royce onder de compressoren’

Perslucht mis je pas als het niet meer is. Om altijd zeker te zijn van perslucht, voldoende volume en de juiste werkdruk, kiezen automotive bedrijven voor de betrouwbaarheid van de compressoren van Creemers uit Oss. Door middel van het dealernetwerk, de serviceafdeling en de tien servicemonteurs is perslucht altijd verzekerd.

Creemers Compressoren kan zich erop beroepen al 50 jaar professional te zijn in perslucht. In 1966 begonnen de gebroeders Creemers in een kleine bedrijfsruimte op de Boschdijk in Eindhoven. Na 40 jaar verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Oss aan de Galliërsweg 27. Leon van Krugten: “Hier hebben we een groot centraal magazijn met een grote onderdelenvoorraad en een reparatie- en revisiewerkplaats waar onze compressoren gereviseerd of gerepareerd worden. De back-office stuurt vanuit Oss onze door het hele land gevestigde servicemonteurs aan, die zorgdragen voor installatie en het correctief en preventief onderhoud. Onze 24-uurs storingsdienst zorgt dat eventuele storingen snel verholpen zijn.”

Zwaar werk

Creemers Compressoren staat voor kwaliteit, bedrijfszekerheid en flexibiliteit in service. “Mijn leermeester vertelde mij altijd dat Creemers de Rolls-Royce onder de compressoren is”, zegt Leon van Krugten. De range van deze Rolls-Royces bestaat uit twee- of viercilinder zuigercompressoren met een vermogen van maximaal 11 kW bij een werkdruk tussen de 10 en 15 bar. De oliegekoelde schroefcompressoren hebben vermogens tussen de 2,2 kW en 90 kW. “Deze compressoren worden vooral geïnstalleerd bij bedrijven die leven bij de gratie van perslucht zoals autoschadebedrijven. Uitval betekent hier onmiddellijk winstderving en verstoring van de bedrijfsvoering. Daarom kiezen deze bedrijven voor de zekerheid van onze compressoren waarbij de effectieve opbrengst op kan lopen tot wel 10.000 liter per minuut.”

Connectivity

Zoals iedere machine heeft ook een compressor onderhoud nodig. Aangezien de meeste compressoren geluidsdicht staan opgesteld, lijkt perslucht een vanzelfsprekendheid die niet meer vanzelfsprekend is op het moment dat de compressor in storing valt. Van Krugten: “Daarom worden steeds meer schroefcompressoren uitgerust met een zogenoemde ‘ICONS module of Smart Clamp’ die werkt met een SIM-kaart waarmee we de mogelijkheid krijgen tot online monitoring vanuit ons hoofdkantoor in Oss. We kunnen dan het aantal draaiuren in de gaten houden zodat de compressor op tijd wordt onderhouden waarmee we bedrijfszekerheid garanderen. Olie wordt dan tijdig ververst, filters vervangen waardoor de luchtkwaliteit optimaal blijft, er geen vervuiling van het leidingnetwerk optreedt en de geïnstalleerde droger, een koel-, absorptie- of membraamdroger, ook op tijd het benodigde onderhoud krijgt. Zo blijft een Rolls-Royce altijd een Rolls-Royce.”

Foto: Robin Britstra
‘Creemers is de Rolls-Royce onder de compressoren’ - Automobielmanagement.nl

‘Creemers is de Rolls-Royce onder de compressoren’

Perslucht mis je pas als het niet meer is. Om altijd zeker te zijn van perslucht, voldoende volume en de juiste werkdruk, kiezen automotive bedrijven voor de betrouwbaarheid van de compressoren van Creemers uit Oss. Door middel van het dealernetwerk, de serviceafdeling en de tien servicemonteurs is perslucht altijd verzekerd.

Creemers Compressoren kan zich erop beroepen al 50 jaar professional te zijn in perslucht. In 1966 begonnen de gebroeders Creemers in een kleine bedrijfsruimte op de Boschdijk in Eindhoven. Na 40 jaar verhuisde het bedrijf naar de huidige locatie in Oss aan de Galliërsweg 27. Leon van Krugten: “Hier hebben we een groot centraal magazijn met een grote onderdelenvoorraad en een reparatie- en revisiewerkplaats waar onze compressoren gereviseerd of gerepareerd worden. De back-office stuurt vanuit Oss onze door het hele land gevestigde servicemonteurs aan, die zorgdragen voor installatie en het correctief en preventief onderhoud. Onze 24-uurs storingsdienst zorgt dat eventuele storingen snel verholpen zijn.”

Zwaar werk

Creemers Compressoren staat voor kwaliteit, bedrijfszekerheid en flexibiliteit in service. “Mijn leermeester vertelde mij altijd dat Creemers de Rolls-Royce onder de compressoren is”, zegt Leon van Krugten. De range van deze Rolls-Royces bestaat uit twee- of viercilinder zuigercompressoren met een vermogen van maximaal 11 kW bij een werkdruk tussen de 10 en 15 bar. De oliegekoelde schroefcompressoren hebben vermogens tussen de 2,2 kW en 90 kW. “Deze compressoren worden vooral geïnstalleerd bij bedrijven die leven bij de gratie van perslucht zoals autoschadebedrijven. Uitval betekent hier onmiddellijk winstderving en verstoring van de bedrijfsvoering. Daarom kiezen deze bedrijven voor de zekerheid van onze compressoren waarbij de effectieve opbrengst op kan lopen tot wel 10.000 liter per minuut.”

Connectivity

Zoals iedere machine heeft ook een compressor onderhoud nodig. Aangezien de meeste compressoren geluidsdicht staan opgesteld, lijkt perslucht een vanzelfsprekendheid die niet meer vanzelfsprekend is op het moment dat de compressor in storing valt. Van Krugten: “Daarom worden steeds meer schroefcompressoren uitgerust met een zogenoemde ‘ICONS module of Smart Clamp’ die werkt met een SIM-kaart waarmee we de mogelijkheid krijgen tot online monitoring vanuit ons hoofdkantoor in Oss. We kunnen dan het aantal draaiuren in de gaten houden zodat de compressor op tijd wordt onderhouden waarmee we bedrijfszekerheid garanderen. Olie wordt dan tijdig ververst, filters vervangen waardoor de luchtkwaliteit optimaal blijft, er geen vervuiling van het leidingnetwerk optreedt en de geïnstalleerde droger, een koel-, absorptie- of membraamdroger, ook op tijd het benodigde onderhoud krijgt. Zo blijft een Rolls-Royce altijd een Rolls-Royce.”

Foto: Robin Britstra