Het kosteloze karakter van deze extra service zorgt vaak voor verbaasde blikken bij (aspirant) klanten. “Dit is onze manier om het verschil te maken”, vertelt Henk-Jan Kienhuis, directeur en eigenaar van Transscope voertuigsystemen. “Natuurlijk ontwikkelen we nog altijd hardware en software, maar tegelijkertijd is Transscope veel nadrukkelijker een strategisch partner.”Deze combinatie van techniek en kennis vertaalt zich altijd in een kostenbesparing voor de klant op het wagenpark. “Een besparing van 15 procent is altijd haalbaar, maar op onze site is ook een casus te lezen waarbij we een kostenreductie van 50 procent hebben begeleid.” Een kostenbesparing die onder meer is opgebouwd uit een daling van het aantal schades, lager brandstofverbruik en minder kosten voor onderhoud.

Data

De basis van dit veranderproces bij de berijders is altijd de data die de soft- en hardware van Transscope standaard verzamelt. “Ons motto: gebruik die data ook echt in je bedrijfsvoering. Nog te veel zien we dat bedrijven hun fleetmanagementsysteem maar voor 20 procent benutten. Dat is zo ontzettend zonde. Als het intern aan tijd of kennis ontbreekt, dan staan wij klaar om te helpen.” Dankzij 25 jaar ervaring met wagenparken weten ze bij Transscope dat in iedere organisatie een kostenbesparing haalbaar is. “We horen regelmatig ‘bij ons in het bedrijf gebeurt niets geks’, maar de waarheid is helaas anders. Rijstijlanalyse zorgt altijd voor 10 procent minder brandstofverbruik en bij 1 op de 20 tankbeurten is sprake van fraude”, weet Henk-Jan Kienhuis. “Wij helpen om grip te krijgen op het verkeersgedrag van medewerkers en daarmee op de kosten.”

De onverwachte meerwaarde van Transscope

Voor steeds meer klanten fungeert Transscope in het web bij het in gebruik nemen van nieuwe auto’s in de bedrijfsvloot. “Je kunt bij ons alleen geen auto kopen, al het andere regelen wij”, benadrukt Henk-Jan Kienhuis, directeur en eigenaar van Transscope voertuigsystemen. “We ontzorgen de wagenparkbeheerder door niet alleen de inbouw van onze apparatuur te verzorgen, maar ook bestickering, de inbouw van bedrijfswageninrichting, signaleringsverlichting enz. te coördineren. En dat tegen een geringe meerprijs.” En die coördinerende rol past Transscope uitstekend. “Met maximale efficiency een wagenpark beheren is waar wij voor staan. Daar past dit soort voertuigmanagement naadloos in.”

Foto: Robin Britstra