Van Mossel Rotterdam krijgt bombrief

Een vestiging van autobedrijf Van Mossel in Rotterdam is één van de vijf bedrijven waar de afgelopen dagen een bombrief is ontvangen. “De telefoniste maakte het pakketje open en zag iets van een batterijtje, toen heeft ze de politie gebeld. Die hebben goed gehandeld en hebben het gelijk opgehaald en opgelost,” zegt algemeen directeur Eric Berkhof tegen RTL Nieuws.

Het autobedrijf en de omgeving werden nauwkeurig op verdere sporen onderzocht door de Explosieven Opruimingsdienst en de recherche. Volgens de politie hadden de bombrieven grote schade, ook persoonlijke, aan kunnen richten als ze wel waren afgegaan. De vijf brieven werden in één week bezorgd bij een hotel en tankstation in Amsterdam, een makelaarskantoor in Utrecht en het Mercedes-bedrijf met tankstation van Van Mossel in Rotterdam. Als afzender op de brieven staat het Centraal Invorderings Bureau (CIB). Dat is gevestigd aan de Wilhelminakade in Rotterdam.

Waarschuwing

Uit het onderzoek door de recherche is gebleken dat dit bureau verder geen enkele betrokkenheid heeft bij deze zaak. Bij het bureau werd donderdag 2 januari ook een verdachte brief aangetroffen. De politie vermoedt dat er nog meer brieven onderweg zijn en waarschuwt om op te letten bij brieven met een verdikking. ”Krijgt u een dergelijke brief met een verdikking erin, waarbij de naam, het adres en het logo van het CIB niet op de envelop zelf zijn gedrukt, maar de geadresseerde en de afzender afzonderlijk van elkaar op twee stickers op de envelop zijn geplakt – open deze brief dan niet en bel direct 112,’’ aldus politie.nl

Van Mossel Rotterdam krijgt bombrief - Automobielmanagement.nl

Van Mossel Rotterdam krijgt bombrief

Een vestiging van autobedrijf Van Mossel in Rotterdam is één van de vijf bedrijven waar de afgelopen dagen een bombrief is ontvangen. “De telefoniste maakte het pakketje open en zag iets van een batterijtje, toen heeft ze de politie gebeld. Die hebben goed gehandeld en hebben het gelijk opgehaald en opgelost,” zegt algemeen directeur Eric Berkhof tegen RTL Nieuws.

Het autobedrijf en de omgeving werden nauwkeurig op verdere sporen onderzocht door de Explosieven Opruimingsdienst en de recherche. Volgens de politie hadden de bombrieven grote schade, ook persoonlijke, aan kunnen richten als ze wel waren afgegaan. De vijf brieven werden in één week bezorgd bij een hotel en tankstation in Amsterdam, een makelaarskantoor in Utrecht en het Mercedes-bedrijf met tankstation van Van Mossel in Rotterdam. Als afzender op de brieven staat het Centraal Invorderings Bureau (CIB). Dat is gevestigd aan de Wilhelminakade in Rotterdam.

Waarschuwing

Uit het onderzoek door de recherche is gebleken dat dit bureau verder geen enkele betrokkenheid heeft bij deze zaak. Bij het bureau werd donderdag 2 januari ook een verdachte brief aangetroffen. De politie vermoedt dat er nog meer brieven onderweg zijn en waarschuwt om op te letten bij brieven met een verdikking. ”Krijgt u een dergelijke brief met een verdikking erin, waarbij de naam, het adres en het logo van het CIB niet op de envelop zelf zijn gedrukt, maar de geadresseerde en de afzender afzonderlijk van elkaar op twee stickers op de envelop zijn geplakt – open deze brief dan niet en bel direct 112,’’ aldus politie.nl