Autohopper gaat vol voor de zakelijke markt

Autohopper groeit nog altijd met twee vestigingen per maand. Het enige concept in Nederland om autoverhuur te integreren in het autobedrijf, blijft een schot in de roos. Zowel voor de zakelijke partners als de huurders. De volgende grote stap is aanstaande: Autohopper maakt haar entree op de grootzakelijke markt. “Dit lukt alleen samen.”

Wie online op zoek gaat naar een huurauto kan niet om Autohopper heen. Op de particuliere markt scoort Autohopper vrijwel maximaal. ‘Zonder gedoe voor een scherpe prijs’, wordt gewaardeerd. De pay off wordt bovendien ondersteund met een simpel en effectief online reserveringssysteem, transparante prijzen en een landelijk netwerk. “Al jaren herinvesteren we alles in personeel, marketing en automatisering”, ontvouwt Mark Dekker, mede-eigenaar van Autohopper, de strategie. Het resultaat is dat de auto’s van de Apeldoornse autoverhuurder van Stadskanaal tot in Zeeland (van klein tot groot inclusief lichte bedrijfswagens) klaar staan voor verhuur.

Coolblue

Het landelijke netwerk van Autohopper speelt ook een essentiële rol bij de volgende stap van het bedrijf. “In 2020 gaan we Autohopper op de kaart zetten in de grootzakelijke markt”, ontvouwt Mark Dekker. “Na een voorbereiding van twee jaar willen we definitief doorbreken in dit deel van de markt.” Op de achtergrond is lang gewerkt aan een verfijnd automatiseringsplatform voor reservering en beheer. Van Coolblue komt bovendien een sales directeur over om vorm te geven aan de ambities op de zakelijke markt. “Dat een professional vanuit zo’n hip bedrijf kiest voor de overstap naar Autohopper, beschouwen we als een groot compliment”, zegt de mede-directeur met een knipoog.

Partnernetwerk

Naast de particuliere markt en verhuur aan het MKB moet de grootzakelijke markt de derde robuuste pijler worden van Autohopper. “We zijn er klaar voor. Onze fleet is op niveau, de prijsstelling blijft onveranderd helder en ons nieuwe automatiseringsplatform is ingespeeld op de specifieke wensen vanuit de grootzakelijke markt, zoals de mix van kortlopende en verhuur voor langere duur.” Het partnernetwerk speelt een belangrijke rol bij het bedienen van de zakelijke markt. “Vast onderdeel van het Autohopper concept is dat we onze partners helpen aan new business. Dit zal nu ook weer het geval zijn. Hierbij is het enthousiasme van onze lokale partners essentieel: alleen in combinatie met hun gedrevenheid en inspanningen kunnen we echt succesvol zijn op de grootzakelijke markt.”

Foto: Robin Britstra
Autohopper gaat vol voor de zakelijke markt - Automobielmanagement.nl

Autohopper gaat vol voor de zakelijke markt

Autohopper groeit nog altijd met twee vestigingen per maand. Het enige concept in Nederland om autoverhuur te integreren in het autobedrijf, blijft een schot in de roos. Zowel voor de zakelijke partners als de huurders. De volgende grote stap is aanstaande: Autohopper maakt haar entree op de grootzakelijke markt. “Dit lukt alleen samen.”

Wie online op zoek gaat naar een huurauto kan niet om Autohopper heen. Op de particuliere markt scoort Autohopper vrijwel maximaal. ‘Zonder gedoe voor een scherpe prijs’, wordt gewaardeerd. De pay off wordt bovendien ondersteund met een simpel en effectief online reserveringssysteem, transparante prijzen en een landelijk netwerk. “Al jaren herinvesteren we alles in personeel, marketing en automatisering”, ontvouwt Mark Dekker, mede-eigenaar van Autohopper, de strategie. Het resultaat is dat de auto’s van de Apeldoornse autoverhuurder van Stadskanaal tot in Zeeland (van klein tot groot inclusief lichte bedrijfswagens) klaar staan voor verhuur.

Coolblue

Het landelijke netwerk van Autohopper speelt ook een essentiële rol bij de volgende stap van het bedrijf. “In 2020 gaan we Autohopper op de kaart zetten in de grootzakelijke markt”, ontvouwt Mark Dekker. “Na een voorbereiding van twee jaar willen we definitief doorbreken in dit deel van de markt.” Op de achtergrond is lang gewerkt aan een verfijnd automatiseringsplatform voor reservering en beheer. Van Coolblue komt bovendien een sales directeur over om vorm te geven aan de ambities op de zakelijke markt. “Dat een professional vanuit zo’n hip bedrijf kiest voor de overstap naar Autohopper, beschouwen we als een groot compliment”, zegt de mede-directeur met een knipoog.

Partnernetwerk

Naast de particuliere markt en verhuur aan het MKB moet de grootzakelijke markt de derde robuuste pijler worden van Autohopper. “We zijn er klaar voor. Onze fleet is op niveau, de prijsstelling blijft onveranderd helder en ons nieuwe automatiseringsplatform is ingespeeld op de specifieke wensen vanuit de grootzakelijke markt, zoals de mix van kortlopende en verhuur voor langere duur.” Het partnernetwerk speelt een belangrijke rol bij het bedienen van de zakelijke markt. “Vast onderdeel van het Autohopper concept is dat we onze partners helpen aan new business. Dit zal nu ook weer het geval zijn. Hierbij is het enthousiasme van onze lokale partners essentieel: alleen in combinatie met hun gedrevenheid en inspanningen kunnen we echt succesvol zijn op de grootzakelijke markt.”

Foto: Robin Britstra