Telematica van Fleet Complete nieuwe standaard in wagenparkbeheer

Zo’n 500.000 gebruikers wereldwijd vertrouwen op de slimme hardware en software van Fleet Complete. Zo helpt hun pro-actieve high tech camerasysteem bestuurders bij het voorkomen van ongelukken. En de slimme software van Fleet Complete maakt autodelen binnen de eigen organisatie mogelijk.

“We hebben een grote energieleverancier in Estland geholpen bij hun duurzaamheidstransitie”, vertelt Natalie Gierveld, marketing manager Europe van Fleet Complete. “Met behulp van onze hard- en software is het wagenpark teruggebracht van 1000 naar 350 voertuigen, zonder aan productiviteit in te leveren of concessies te doen aan de flexibiliteit.” De Baltische staten lopen binnen Europa voorop als het gaat om vooruitstrevend wagenparkbeheer. In Nederland is daar nog veel voordeel te halen. “Natuurlijk geeft het inkrimpen van de vloot een direct kostenvoordeel. Maar het heeft ook maatschappelijke impact: je draagt bij aan CO2-reductie. Fleet Complete helpt dus ook bij het realiseren van duurzame mobiliteit.”

Verkeersveiligheid

Veel bedrijfswagens staan vaker stil dan nodig is. Fleet Complete heeft de techniek in huis om deze auto’s efficiënter in te zetten met corporate car sharing. “Planning, beheer, techniek; alle facetten zijn eenvoudig te regelen met ons software-platform. De wagenparkbeheerder kan het proces monitoren op zijn PC, de gebruiker heeft een app tot zijn beschikking, waarmee zelfs de auto geopend kan worden.” Fleet Complete geeft bedrijven ook een bijzondere tool om de verkeersveiligheid van de medewerkers naar een hoger plan te tillen. Een pro-actief camerasysteem kijkt via de voorruit mee met de medewerker op de weg en waarschuwt zo voor dreigende verkeerssituaties. “Het systeem geeft realtime digitale alerts bij gevaarlijke situaties, zoals het negeren van een stopbord,” legt Natalie Gierveld uit.

Camerasysteem

De ontwikkelaar met haar Europese hoofdkantoor in Utrecht wil met deze techniek heel graag bijdragen aan het overheidsbeleid: het aantal verkeersdoden terugbrengen naar nul in 2030. “Onze technologie helpt waar het menselijk brein en/of de ogen aan de grens zitten. Je kunt het zien als een extra assistent; een volgende stap in onboard technologie.” Het high tech camerasysteem van Fleet Complete is toepasbaar in alle soorten voertuigen, vanaf kleine wagenparken tot de complete corporate fleet, en dat tegen een betaalbare kostprijs. Natalie Gierveld: “De aanschaf is een overzichtelijke investering. Binnen zes maanden heeft het systeem zichzelf terugverdiend in de vorm van brandstofbesparing, minder schades en lagere kosten voor onderhoud.” Het systeem is bovendien zo ontwikkeld dat de privacy van de bestuurder wordt gewaarborgd. Onder meer omdat de data beveiligd is en de camera naar buiten is gericht.

Foto: Robin Britstra
Telematica van Fleet Complete nieuwe standaard in wagenparkbeheer - Automobielmanagement.nl

Telematica van Fleet Complete nieuwe standaard in wagenparkbeheer

Zo’n 500.000 gebruikers wereldwijd vertrouwen op de slimme hardware en software van Fleet Complete. Zo helpt hun pro-actieve high tech camerasysteem bestuurders bij het voorkomen van ongelukken. En de slimme software van Fleet Complete maakt autodelen binnen de eigen organisatie mogelijk.

“We hebben een grote energieleverancier in Estland geholpen bij hun duurzaamheidstransitie”, vertelt Natalie Gierveld, marketing manager Europe van Fleet Complete. “Met behulp van onze hard- en software is het wagenpark teruggebracht van 1000 naar 350 voertuigen, zonder aan productiviteit in te leveren of concessies te doen aan de flexibiliteit.” De Baltische staten lopen binnen Europa voorop als het gaat om vooruitstrevend wagenparkbeheer. In Nederland is daar nog veel voordeel te halen. “Natuurlijk geeft het inkrimpen van de vloot een direct kostenvoordeel. Maar het heeft ook maatschappelijke impact: je draagt bij aan CO2-reductie. Fleet Complete helpt dus ook bij het realiseren van duurzame mobiliteit.”

Verkeersveiligheid

Veel bedrijfswagens staan vaker stil dan nodig is. Fleet Complete heeft de techniek in huis om deze auto’s efficiënter in te zetten met corporate car sharing. “Planning, beheer, techniek; alle facetten zijn eenvoudig te regelen met ons software-platform. De wagenparkbeheerder kan het proces monitoren op zijn PC, de gebruiker heeft een app tot zijn beschikking, waarmee zelfs de auto geopend kan worden.” Fleet Complete geeft bedrijven ook een bijzondere tool om de verkeersveiligheid van de medewerkers naar een hoger plan te tillen. Een pro-actief camerasysteem kijkt via de voorruit mee met de medewerker op de weg en waarschuwt zo voor dreigende verkeerssituaties. “Het systeem geeft realtime digitale alerts bij gevaarlijke situaties, zoals het negeren van een stopbord,” legt Natalie Gierveld uit.

Camerasysteem

De ontwikkelaar met haar Europese hoofdkantoor in Utrecht wil met deze techniek heel graag bijdragen aan het overheidsbeleid: het aantal verkeersdoden terugbrengen naar nul in 2030. “Onze technologie helpt waar het menselijk brein en/of de ogen aan de grens zitten. Je kunt het zien als een extra assistent; een volgende stap in onboard technologie.” Het high tech camerasysteem van Fleet Complete is toepasbaar in alle soorten voertuigen, vanaf kleine wagenparken tot de complete corporate fleet, en dat tegen een betaalbare kostprijs. Natalie Gierveld: “De aanschaf is een overzichtelijke investering. Binnen zes maanden heeft het systeem zichzelf terugverdiend in de vorm van brandstofbesparing, minder schades en lagere kosten voor onderhoud.” Het systeem is bovendien zo ontwikkeld dat de privacy van de bestuurder wordt gewaarborgd. Onder meer omdat de data beveiligd is en de camera naar buiten is gericht.

Foto: Robin Britstra