Limburg stelt 30 EV’s beschikbaar ‘om uit te proberen’

Zuid-Limburg wil het EV-gebruik in de regio stimuleren. Hiertoe is gisteren het project ‘Ontdek de e-car’ gelanceerd. Vanaf 1 februari staan er 30 elektrische auto’s klaar om uitgeprobeerd te worden door 500 medewerkers van verschillende bedrijven.

Het project is een initiatief van Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar. De eerste 16 werkgevers hebben zich al gemeld voor deelname aan het project, waaronder Servatius Wonen & Vastgoed, WML, Gemeente Landgraaf en Maastricht UMC+. Zij gaan actief aan de slag om elektrisch rijden onder de aandacht te brengen van hun medewerkers. Die kunnen intekenen voor een aanbod om twee weken een elektrische auto te proberen. Binnen de regels van het project mag de auto twee weken lang voor alle doeleinden gebruikt worden, inclusief 2.000 kilometer ‘vrij’. Wel geldt er een eigen bijdrage van 75 euro en een eigen risico van 250 euro.

Vier EV’s

Voor Ontdek de e-car is een samenwerking gestart met het platform Goodmoovs, multimerkendealer Janssen Kerres en BMW-dealer Keram. Medewerkers hebben de keuze uit vier EV’s: de BMW i3, Renault Zoé, Nissan Leaf of de Mini Electric. Zij mogen de auto’s twee weken uitproberen om kennis te maken met de praktische aspecten van elektrisch rijden zoals het laden, het rijgedrag en de actieradius.

Drempels

“We willen zoveel mogelijk drempels wegnemen en reizigers op weg helpen naar slimmer autogebruik. Goed om te zien dat de markt hier in investeert en dat de belangstelling van werkgevers hierbij groot is. We staan immers samen voor een grote opgave om bij te dragen aan de verduurzaming van het autopark voor vermindering van CO2-uitstoot en betere luchtkwaliteit”, aldus Louis Prompers, programmadirecteur Zuid-Limburg Bereikbaar tijdens de startbijeenkomst.

Limburg stelt 30 EV’s beschikbaar ‘om uit te proberen’ - Automobielmanagement.nl

Limburg stelt 30 EV’s beschikbaar ‘om uit te proberen’

Zuid-Limburg wil het EV-gebruik in de regio stimuleren. Hiertoe is gisteren het project ‘Ontdek de e-car’ gelanceerd. Vanaf 1 februari staan er 30 elektrische auto’s klaar om uitgeprobeerd te worden door 500 medewerkers van verschillende bedrijven.

Het project is een initiatief van Programmabureau Zuid-Limburg Bereikbaar. De eerste 16 werkgevers hebben zich al gemeld voor deelname aan het project, waaronder Servatius Wonen & Vastgoed, WML, Gemeente Landgraaf en Maastricht UMC+. Zij gaan actief aan de slag om elektrisch rijden onder de aandacht te brengen van hun medewerkers. Die kunnen intekenen voor een aanbod om twee weken een elektrische auto te proberen. Binnen de regels van het project mag de auto twee weken lang voor alle doeleinden gebruikt worden, inclusief 2.000 kilometer ‘vrij’. Wel geldt er een eigen bijdrage van 75 euro en een eigen risico van 250 euro.

Vier EV’s

Voor Ontdek de e-car is een samenwerking gestart met het platform Goodmoovs, multimerkendealer Janssen Kerres en BMW-dealer Keram. Medewerkers hebben de keuze uit vier EV’s: de BMW i3, Renault Zoé, Nissan Leaf of de Mini Electric. Zij mogen de auto’s twee weken uitproberen om kennis te maken met de praktische aspecten van elektrisch rijden zoals het laden, het rijgedrag en de actieradius.

Drempels

“We willen zoveel mogelijk drempels wegnemen en reizigers op weg helpen naar slimmer autogebruik. Goed om te zien dat de markt hier in investeert en dat de belangstelling van werkgevers hierbij groot is. We staan immers samen voor een grote opgave om bij te dragen aan de verduurzaming van het autopark voor vermindering van CO2-uitstoot en betere luchtkwaliteit”, aldus Louis Prompers, programmadirecteur Zuid-Limburg Bereikbaar tijdens de startbijeenkomst.