Daar moet Coronel als ambassadeur bij helpen. Minister Cora van Nieuwenhuizen noemt hem een ‘autoriteit’  in de racewereld. Hij weet waar hij over praat en kent als geen ander het belang van concentratie achter het stuur en het gevaar van afleiding in het verkeer.” Coronel is daarmee de ‘aangewezen man’ om werkgevers te overtuigen.

Smartphonegebruik

De zogenoemde MONO-aanpak, tegen afleidingen achter het stuur, is een speerpunt van de bewindsvrouw. Eind 2017 maakte ze een afspraak met bedrijven die willen strijden tegen smartphonegebruik in het verkeer. Tot nu toe hebben ruim vijftig ondernemers hun handtekening onder dat convenant gezet. Over een jaar moeten zeker duizend bedrijven aangesloten zijn.

Het is belangrijk ook in het bedrijfsleven te pleiten voor volle focus in het verkeer, vindt Van Nieuwenhuizen. Een op de tien werkgevers vindt het normaal dat werknemers berichten lezen en terugschrijven terwijl ze achter het stuur zitten, blijkt uit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding