Helft Belgische automobilisten stelt wintersport uit bij sneeuw

De Nederlandse automobilist is nauwelijks nog gewend om in de sneeuw te rijden, in België is het niet anders. Uit onderzoek van bandenfabrikant Bridgestone bij onze zuiderburen blijkt dat de helft zijn vertrek naar de wintersport uitstelt wanneer er sneeuw wordt voorspeld. Twee op de drie Belgen is niet op zijn gemak op sneeuw of ijs.

Bridgestone bevroeg meer dan 1000 Belgen over hun rit naar de skigebieden. Daaruit blijkt dat de grote meerderheid, twee op de drie bestuurders, zich niet helemaal op zijn gemak voelt op besneeuwde of bevroren wegen. Bijna een kwart van de bestuurders rijdt sowieso al niet graag. 17 procent van hen heeft wel eens een ongeluk gehad in winterse omstandigheden. En een op de vijf volgde een cursus om veiliger op sneeuw of ijs te rijden.

Winterbanden

Hoewel het in steeds meer landen verplicht is, rijdt toch maar 40 procent van de Belgen met winterbanden. Nauwelijks de helft van de bestuurders controleert z’n banden voor vertrek. 15 procent heeft zelfs al langer dan een jaar niet meer gecontroleerd hoe het met die banden gesteld is. “Bijna de helft van de bestuurders gaf aan het vertrek liever uit te stellen wanneer er sneeuw voorspeld wordt. Maar wie goed voorbereid is, kan eigenlijk met een gerust hart vertrekken”, zegt Stefaan Moonen, Brand Manager Benelux bij Bridgestone.

Helft Belgische automobilisten stelt wintersport uit bij sneeuw - Automobielmanagement.nl

Helft Belgische automobilisten stelt wintersport uit bij sneeuw

De Nederlandse automobilist is nauwelijks nog gewend om in de sneeuw te rijden, in België is het niet anders. Uit onderzoek van bandenfabrikant Bridgestone bij onze zuiderburen blijkt dat de helft zijn vertrek naar de wintersport uitstelt wanneer er sneeuw wordt voorspeld. Twee op de drie Belgen is niet op zijn gemak op sneeuw of ijs.

Bridgestone bevroeg meer dan 1000 Belgen over hun rit naar de skigebieden. Daaruit blijkt dat de grote meerderheid, twee op de drie bestuurders, zich niet helemaal op zijn gemak voelt op besneeuwde of bevroren wegen. Bijna een kwart van de bestuurders rijdt sowieso al niet graag. 17 procent van hen heeft wel eens een ongeluk gehad in winterse omstandigheden. En een op de vijf volgde een cursus om veiliger op sneeuw of ijs te rijden.

Winterbanden

Hoewel het in steeds meer landen verplicht is, rijdt toch maar 40 procent van de Belgen met winterbanden. Nauwelijks de helft van de bestuurders controleert z’n banden voor vertrek. 15 procent heeft zelfs al langer dan een jaar niet meer gecontroleerd hoe het met die banden gesteld is. “Bijna de helft van de bestuurders gaf aan het vertrek liever uit te stellen wanneer er sneeuw voorspeld wordt. Maar wie goed voorbereid is, kan eigenlijk met een gerust hart vertrekken”, zegt Stefaan Moonen, Brand Manager Benelux bij Bridgestone.