Zwitserse regering verbiedt Autosalon Genève

Ondanks allerlei veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus heeft de Zwitserse regering vandaag ingegrepen en de Autosalon van Genève verboden. Meerdere media laten dit vandaag weten.

Onder andere de Zwitserse krant Tribune de Genève meldt dat de Zwitserse regering ‘heeft besloten om openbare en particuliere evenementen waarbij meer dan 1000 mensen bijeenkomen, te verbieden. Dit verbod treedt onmiddellijk in werking. Het is van toepassing tot minstens 15 maart. De kantons zijn verantwoordelijk voor de handhaving van deze maatregel’.

Negen gevallen

De Bondsraad, de federale regering van Zwitserland, is van mening dat dit verbod ‘een effectieve bescherming van de bevolking en de volksgezondheid mogelijk maakt.’ Negen gevallen van besmetting met het coronavirus zijn tot nu toe bevestigd in Zwitserland. De Autosalon is inmiddels het derde grote auto-evenement dat wordt afgeblazen vanwege corona, ook het World Mobile Congress in Barcelona en de autobeurs Auto China in Beijing zijn geannuleerd.

Zwitserse regering verbiedt Autosalon Genève - Automobielmanagement.nl

Zwitserse regering verbiedt Autosalon Genève

Ondanks allerlei veiligheidsmaatregelen tegen het coronavirus heeft de Zwitserse regering vandaag ingegrepen en de Autosalon van Genève verboden. Meerdere media laten dit vandaag weten.

Onder andere de Zwitserse krant Tribune de Genève meldt dat de Zwitserse regering ‘heeft besloten om openbare en particuliere evenementen waarbij meer dan 1000 mensen bijeenkomen, te verbieden. Dit verbod treedt onmiddellijk in werking. Het is van toepassing tot minstens 15 maart. De kantons zijn verantwoordelijk voor de handhaving van deze maatregel’.

Negen gevallen

De Bondsraad, de federale regering van Zwitserland, is van mening dat dit verbod ‘een effectieve bescherming van de bevolking en de volksgezondheid mogelijk maakt.’ Negen gevallen van besmetting met het coronavirus zijn tot nu toe bevestigd in Zwitserland. De Autosalon is inmiddels het derde grote auto-evenement dat wordt afgeblazen vanwege corona, ook het World Mobile Congress in Barcelona en de autobeurs Auto China in Beijing zijn geannuleerd.