Peugeot 208 is ‘Auto van het Jaar 2020’

In Genève is de Peugeot 208 door 60 Europese vakjournalisten verkozen tot COTY 2020, ofwel ‘Auto van het Jaar’. De jury prees het motoraanbod, dat klanten de keuze biedt uit elektrisch, benzine of diesel.

Peugeot 208 is 'Auto van het Jaar 2020'

De juryleden waren ook enthousiast over het gedurfde design en de toegepaste technologie. Het is de 6e Peugeot die de titel ‘Auto van het Jaar’ mag dragen. De auto breekt met de stijlcodes in zijn segment. Hij is verkrijgbaar met een elektrische of een verbrandingsmotor en biedt daarmee een ruime keuze aan zijn toekomstige eigenaren.

Sinds de lancering in Europa begin oktober 2019 werden er zo’n 110.000 stuks besteld, waarvan 15% met een elektrische motor.

De jury van deze award bestaat uit 60 autojournalisten uit 23 Europese landen. Hij werd in het leven geroepen in 1964 en is daarmee ook de oudste onderscheiding. Hij wordt ieder jaar ‘in principe’ op de Autosalon van Genève uitgereikt. De autosalon van Genève ging dit jaar niet door in verband met het coronavirus.

Peugeot 208 is ‘Auto van het Jaar 2020’ - Automobielmanagement.nl

Peugeot 208 is ‘Auto van het Jaar 2020’

In Genève is de Peugeot 208 door 60 Europese vakjournalisten verkozen tot COTY 2020, ofwel ‘Auto van het Jaar’. De jury prees het motoraanbod, dat klanten de keuze biedt uit elektrisch, benzine of diesel.

Peugeot 208 is 'Auto van het Jaar 2020'

De juryleden waren ook enthousiast over het gedurfde design en de toegepaste technologie. Het is de 6e Peugeot die de titel ‘Auto van het Jaar’ mag dragen. De auto breekt met de stijlcodes in zijn segment. Hij is verkrijgbaar met een elektrische of een verbrandingsmotor en biedt daarmee een ruime keuze aan zijn toekomstige eigenaren.

Sinds de lancering in Europa begin oktober 2019 werden er zo’n 110.000 stuks besteld, waarvan 15% met een elektrische motor.

De jury van deze award bestaat uit 60 autojournalisten uit 23 Europese landen. Hij werd in het leven geroepen in 1964 en is daarmee ook de oudste onderscheiding. Hij wordt ieder jaar ‘in principe’ op de Autosalon van Genève uitgereikt. De autosalon van Genève ging dit jaar niet door in verband met het coronavirus.