PSA gaat eigen mondmaskers produceren

PSA zet in de fabriek in Mulhouse een eigen productielijn op voor mondmaskers. Op die manier kan de autofabrikant zelf voorzien in de behoefte aan dergelijke beschermingsmiddelen voor de werknemers. PSA hoopt er op den duur voldoende te fabriceren om ook zorginstellingen te kunnen beleveren.

PSA: “Niets aan de hand met auto’s Peugeot en Citroën”

PSA heeft een niet nader genoemd Frans bedrijf opdracht gegeven de betreffende machines te bouwen. Vanaf augustus moet een geautomatiseerde productielijn in bedrijf komen in Mulhouse. Daar komen een twaalftal mensen aan te werken die vanaf volgende week een speciale training zullen krijgen. Daarnaast komt er bij de machinefabrikant eveneens een productielijn die daar een jaar in bedrijf zal zijn en dan ook verhuist naar Mulhouse.

Tien miljoen

Op termijn moeten in die fabriek vlakbij de Duitse grens tien miljoen medische mondmaskers per maand gemaakt kunnen worden. Dat is voldoende voor de eigen behoefte binnen het bedrijf, aldus PSA. Het nieuwe werkprotocol schrijft voor dat alle werknemers in verband met de corona-uitbraken twee tot vier keer per dag een nieuw mondmasker wordt verstrekt. “Wij willen op dit gebied autonoom zijn,’’ stelt PSA in een verklaring.

PSA gaat eigen mondmaskers produceren - Automobielmanagement.nl

PSA gaat eigen mondmaskers produceren

PSA zet in de fabriek in Mulhouse een eigen productielijn op voor mondmaskers. Op die manier kan de autofabrikant zelf voorzien in de behoefte aan dergelijke beschermingsmiddelen voor de werknemers. PSA hoopt er op den duur voldoende te fabriceren om ook zorginstellingen te kunnen beleveren.

PSA: “Niets aan de hand met auto’s Peugeot en Citroën”

PSA heeft een niet nader genoemd Frans bedrijf opdracht gegeven de betreffende machines te bouwen. Vanaf augustus moet een geautomatiseerde productielijn in bedrijf komen in Mulhouse. Daar komen een twaalftal mensen aan te werken die vanaf volgende week een speciale training zullen krijgen. Daarnaast komt er bij de machinefabrikant eveneens een productielijn die daar een jaar in bedrijf zal zijn en dan ook verhuist naar Mulhouse.

Tien miljoen

Op termijn moeten in die fabriek vlakbij de Duitse grens tien miljoen medische mondmaskers per maand gemaakt kunnen worden. Dat is voldoende voor de eigen behoefte binnen het bedrijf, aldus PSA. Het nieuwe werkprotocol schrijft voor dat alle werknemers in verband met de corona-uitbraken twee tot vier keer per dag een nieuw mondmasker wordt verstrekt. “Wij willen op dit gebied autonoom zijn,’’ stelt PSA in een verklaring.