Cyberaanval treft Apollo Vredestein

Het Indiase bandenbedrijf Apollo Vredestein is afgelopen dit weekend al getroffen door een cyberaanval die ook de vestiging in Enschede raakt. De productie lag wereldwijd sinds zaterdag stil maar wordt nu weer mondjesmaat opgevoerd, hoewel in Enschede vanwege de zomerstop toch al niet werd geproduceerd.

Omdat Apollo Vredestein de systemen uit voorzorg heeft uitgeschakeld, hebben werknemers in de verschillende vestigingen van het bedrijf geen toegang tot hun bestanden en kunnen ze ook niet mailen. Bestellingen worden wel geregistreerd maar de levering kan vertraging oplopen.

Om wat voor malware het gaat, is niet meegedeeld. Nieuwszender RTV Oost verwijst wel naar berichten dat China wegens een grensconflict met India ondernemingen uit dat land met een cyberaanval zou willen treffen. Op de website van het moederbedrijf is verder geen toelichting te vinden.

Cyberaanval treft Apollo Vredestein - Automobielmanagement.nl

Cyberaanval treft Apollo Vredestein

Het Indiase bandenbedrijf Apollo Vredestein is afgelopen dit weekend al getroffen door een cyberaanval die ook de vestiging in Enschede raakt. De productie lag wereldwijd sinds zaterdag stil maar wordt nu weer mondjesmaat opgevoerd, hoewel in Enschede vanwege de zomerstop toch al niet werd geproduceerd.

Omdat Apollo Vredestein de systemen uit voorzorg heeft uitgeschakeld, hebben werknemers in de verschillende vestigingen van het bedrijf geen toegang tot hun bestanden en kunnen ze ook niet mailen. Bestellingen worden wel geregistreerd maar de levering kan vertraging oplopen.

Om wat voor malware het gaat, is niet meegedeeld. Nieuwszender RTV Oost verwijst wel naar berichten dat China wegens een grensconflict met India ondernemingen uit dat land met een cyberaanval zou willen treffen. Op de website van het moederbedrijf is verder geen toelichting te vinden.